Gazze'ye gideceğini açıklayan Abbas'ın konuşması dünya basınında

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM'deki "Hayatım pahasına da olsa Gazze'ye gideceğim" sözleri dünya basınında yer geniş yer buldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 13:55
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 13:55
Gazze'ye gideceğini açıklayan Abbas'ın konuşması dünya basınında
AA
Kaynak AA

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşma, uluslararası basında büyük ilgiyle takip edildi. Abbas'ın Gazze'yi ziyaret etme kararı ve bu konuda Müslüman liderlere yaptığı çağrı, dünya genelinde geniş yankı buldu.

AP: Abbas, Gazze'ye Gitme Kararı Aldı

Amerikan haber ajansı Associated Press (AP), Abbas'ın TBMM'deki konuşmasını detaylı şekilde aktardı. Haberde, Abbas'ın Gazze'ye gitme kararı aldığı belirtilirken, Filistin liderinin Müslüman dünyasındaki diğer liderleri de bu ziyarete katılmaya davet ettiği vurgulandı.


Washington Post: "Gazze'yi Ziyaret Edeceğim"

Washington Post, Abbas'ın Gazze'yi ziyaret edeceğine dair açıklamalarına dikkat çekti. Haberde, Abbas'ın TBMM'deki hitabında, "Gazze'ye gideceğim. Bizim hayatımız Gazze'deki çocukların hayatından daha değerli değil" ifadelerine yer verildiği belirtildi.

New York Times: "Hayatına Mal Olsa Bile"

New York Times gazetesi, Abbas'ın Gazze'ye gitme kararını, "hayatına mal olsa bile" ifadesiyle öne çıkardı. Abbas'ın, Türk milletvekillerince ayakta alkışlandığı ve TBMM'ye Türk ve Filistin bayraklarının bulunduğu bir atkı ile girdiği de haberde yer aldı.


Avrupa Basını: Abbas'ın Gazze Kararı

İngiliz haber ajansı Reuters, Abbas'ın TBMM'deki konuşmasını, "Filistin lideri Abbas, TBMM'de Gazze ve Kudüs'ü ziyaret edeceğini söyledi" başlığıyla duyurdu. Haberde, Abbas'ın Gazze ve Kudüs ziyaretlerine vurgu yapılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi de belirtildi.

Fransız Le Monde gazetesi, Abbas'ın Gazze ziyaretini duyurduğu anı, Türk milletvekillerinin alkışları arasında gerçekleştiği detayını öne çıkardı. Alman Tageszeitung (TAZ) gazetesi ise Abbas'ın konuşmasının TBMM'de ayakta alkışlandığını belirtti.

Rusya Basını: Gazze Filistin'in Ayrılmaz Parçası

Rus Tass haber ajansı, Abbas'ın Gazze'nin Filistin'in ayrılmaz bir parçası olduğuna dair açıklamalarına yer verdi. Haberde, Abbas'ın dünya liderlerine ve BM Genel Sekreteri'ne Gazze'ye gelmeleri çağrısı yaptığı belirtildi. İnterfaks ajansı da Abbas'ın Gazze'yi ziyaret edeceğini ve bu kararın hayatına mal olsa bile uygulanacağını vurguladı.


İsrail Basını: Abbas'ın Gazze Ziyareti

İsrail basını da Abbas'ın açıklamalarına geniş yer verdi. Yediot Aharonot gazetesi, Abbas'ın Gazze'yi ziyaret edeceğini manşetlerine taşırken, İsrail'in Filistin topraklarından çekilmemesi halinde bölgedeki çatışmaların sona ermeyeceğine dair uyarılarını aktardı. Times Of Israel ise Abbas'ın Gazze'ye girişinin İsrail'in izni olmadan mümkün olamayacağını öne sürdü. Jerusalem Post gazetesi ise Abbas'ın Gazze ve Kudüs'ü ziyaret etmeyi planladığını belirtti.

Çin Basını: ABD'ye Eleştiri

Çin'in Xinhua ajansı, Abbas'ın ABD'yi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e karşı alınan kararları veto etmekle eleştirdiğine vurgu yaptı. Haberde, ABD'nin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak için yapılan girişimlere karşı üç kez veto hakkını kullandığı hatırlatıldı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa