Edirne'deki köpek katliamında 4 gözaltı

Edirne'de bir çuval içinde bulunan 15 köpek ölüsü, tartışmalara yol açtı. Olayla ilgili 4 şüphelinin gözaltına alındığı vurgulandı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 15:03
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 15:20
Edirne'deki köpek katliamında 4 gözaltı
Hakan Öksüz Editör

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde, belediyeye ait vahşi depolama alanında 15 köpeğin çuvallar içerisinde ölü bulunması üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili kamera kayıtları incelenerek belirlenen dört şüpheli gözaltına alındı.

İhbar sonrası korkunç manzara ortaya çıktı

Olay, 12 Ağustos'ta Uzunköprü Doğayı ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği'ne gelen bir ihbarla ortaya çıktı. Dernek yetkilileri, belediyeye ait çöplük alanında çok sayıda ölü köpeğin çuvallar içerisinde vahşi depolama alanına bırakıldığını tespit etti. Gördükleri manzarayı cep telefonuyla kaydeden yetkililer, bu görüntüleri sosyal medyada paylaşarak Uzunköprü Belediyesi'ni de etiketledi.


Belediye ve güvenlik güçleri harekete geçti

Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasından sonra Uzunköprü Belediyesi harekete geçti. Belediye ekipleri, olayla ilgili inceleme başlatırken, polis ve jandarma ekiplerine de durum bildirildi. Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Dilekçede, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, "Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı öldüren kişi, 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmüne dikkat çekilerek soruşturma başlatılması istendi.

Şüpheliler gözaltında

Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), bölgedeki kamera kayıtlarını detaylı bir şekilde inceledi. İncelemeler sonucunda, Ö.B., S.D., A.İ. ve G.K. isimli dört şüpheli tespit edilerek gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmadaki sorguları devam ediyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa