Mavi Vatan'ın neferi 'GÖKSUR' geliyor! Çelik Kubbe'ye güç katacak

Çelik Kubbe'nin gücüne güç katacak olan GÖKSUR, silahlı-silahsız, gemi savar füzeleri, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditleri geri püskürtecek.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 15:08
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 16:15
Mavi Vatan'ın neferi 'GÖKSUR' geliyor! Çelik Kubbe'ye güç katacak
DHA
Kaynak DHA

ASELSAN’ın TÜBİTAK SAGE ile birlikte hava ve füze savunma alanında sahip olduğu bilgi birikimine ve ileri teknolojilerine yakın dönemde Mavi Vatan'ın neferi GÖKSUR eklenecek. GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi üzerine çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü belirtildi.


GÖKSUR'un özellikleri

ASELSAN GÖKSUR, gemi savar füzeleri, silahlı-silahsız insansız hava araçları, seyir füzeleri, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditlere karşı hava ve füze savunma görevini üstelenecek. GÖKSUR özellikle satha yakın uçan tehditlere karşı önlem olarak geliştirildi.

 Donanmamızın savunma kabiliyetlerine güç katacak olan GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, 360 derece tehdit imha yeteneği, yeni nesil IIR arayıcı başlıklı güdümlü mermi, çoklu hedef önleme kabiliyetiyle öne çıkıyor.


Müstakilen veya platforma entegre çalışabilen GÖKSUR, veri bağı ile ara safha güdüm ve yüksek tek atım önleme olasılığı gibi pek çok özelliği barındırıyor. GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, ürün ailesi kurgusunda geliştirilirken, modüler tasarım yaklaşımıyla farklı konfigürasyonlara sahip çözümler sunuyor.


GÖKSUR'un Deniz Kuvvetleri Komutanlığına katılmasına az kaldı

GÖKSUR, önleyici füze olarak TÜBİTAK SAGE tarafından deniz platformlarının hava savunma ihtiyaçlarına göre geliştirildi. IIR füzesini kullanan GÖKSUR. BOZDOĞAN hava-hava füzesinin deniz platformlarına uyumlandırılması, çift yönlü veri bağı, dik atım yeteneği gibi özellikler eklenmesi ile tasarlandı. GÖKSUR, IIR füzesinde kritik eşiklerden birisi olan rüzgâr tüneli testleri TÜBİTAK SAGE alt yapısını kullanarak tamamladı.


Bu aşamanın da geçilmesiyle atışlı testlere giden yol açıldı. İlerleyen süreçte atışlı test kampanyaları ile kalifikasyon süreçlerinin tamamlanması hedeflenen GÖKSUR’un kısa sürede Deniz Kuvvetleri Komutanlığına katılması bekleniyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa