Peribacalarına reklam için pamuk yapıştıran firmaya para cezası

Nevşehir’de, dünyaca ünlü Peri Bacaları’nda bir giyim firması tarafından yapılan reklam çekimi, kültürel mirasa zarar verdiği gerekçesiyle tepki topladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 15:09
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 15:52
Peribacalarına reklam için pamuk yapıştıran firmaya para cezası
AA
Kaynak AA

Kapadokya'da bir firmanın reklam çekimi için hazırladığı dekor çalışması, tarihi kaya oyma yapıya zarar verdiği gerekçesiyle durduruldu.

Fotoğrafçılar durumu fark etti

Kapadokya Fotoğrafçılar Derneği'nin yazılı açıklamasına göre, Nevşehir'in Göreme beldesindeki Güllüdere Vadisi'nde fotoğraf çeken dernek üyeleri, reklam çekimi için hazırlık yapan ekibin, kaya oyma yapının duvarlarına kimyasal içerikli yapıştırıcı kullanarak elyaf yapıştırdığını fark etti. Bu durum üzerine dernek üyeleri, durumu yetkililere bildirdi.

Hızlı müdahale ve temizlik çalışması

Kapadokya Alan Başkanlığı, olayla ilgili yaptığı açıklamada, firmanın duvarlara kimyasal madde kullanarak elyaf yapıştırdığının tespit edildiğini ve bu nedenle firmaya 2 milyon TL para cezası kesildiğini duyurdu. Ayrıca, yapıdaki zararın giderilmesi için uzman ekipler tarafından temizlik çalışması yapıldığı bildirildi.

Cezai işlem ve koruma tedbirleri

Açıklamada, Kapadokya Alan Başkanlığı ve Nevşehir Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinde alanda gerçekleştirdiği temizlik çalışmasının tamamlandığı belirtilirken, yapıdaki zararın minimize edilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığı vurgulandı. Ayrıca, firma yetkilileri hakkında hukuki işlemlerin başlatıldığı ve UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki bu değerli alanın korunması için çalışmaların titizlikle sürdürüleceği kaydedildi.


Gelecek nesiller için koruma vurgusu

Açıklamanın devamında, Göreme Vadisi ve çevresindeki tarihi ve kültürel alanların korunması için alınan önlemlerin sürdürüleceği, bu tür olumsuz eylemlerin tekrarlanmaması adına gerekli tüm çalışmaların titizlikle takip edileceği ifade edildi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa