DSÖ'den Gazzeli çocuklar için kampanya

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'de çocuk felci aşılama kampanyasının ilk turunun ilk iki ay içerisinde başlatılacağını duyurdu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 15:16
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 15:27
DSÖ'den Gazzeli çocuklar için kampanya
O
Onur Çetinkaya Editör

Gazze'de 10 aydır İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bini aştı. Savaşta en çok zarar gören ise çocuklar oldu.


Katliamın ortasında aylardır yaşam mücadelesi veren çocuklar kimi zaman açlıktan ya da hastalıktan hayatını kaybediyor. Dünya Sağlık Örgütü Filistin de yaşanan insanlık dramı üzerine çocuklar için harekete geçti. 

DSÖ'den aşı kampanyası

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de çocuk felcine karşı başlatılacak aşı kampanyasının ilk turunun ağustos sonunda veya eylül ayında başlamasını beklediklerini duyurdu.

Ghebreyesus, Gazze'de planlanan çocuk felci aşı kampanyasına ilişkin sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, aşının hayati önem taşıdığını vurguladı. "Dolaşan virüs varyantının yayılmasını önlemek amacıyla iki aşamalı çocuk felci aşılama kampanyasının ağustos sonu ve eylülde Gazze genelinde başlatılması planlanıyor." ifadelerini kullandı.

Çatışmalara insani ara çağrısı

Ghebreyesus, aşılama çalışmalarının başarıyla yürütülebilmesi için çatışmalara insani ara verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Taraflardan, kampanyanın her iki aşamasında da 7 gün süreyle çatışmalara ara vermelerini talep eden Ghebreyesus, "En iyi aşı barıştır." sözleriyle barışın önemini bir kez daha hatırlattı.

1 Milyondan fazla aşı Gazze'ye gönderildi

DSÖ Genel Direktörü, Gazze'deki 8 yaş altı 600 bin çocuğu kapsayacak çocuk felci aşılama kampanyası için hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Ayrıca, şu ana kadar 1 milyondan fazla çocuk felci aşısının Gazze'ye gönderildiğini açıkladı.





Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa