Özgür Özel'den, Meclis'teki yumruklu kavgaya ilişkin açıklama

CHP lideri Özel, Meclis Genel Kurulu'ndaki Can Atalay oturumu sırasında çıkan kavgayı "Utanç verici" olarak değerlendirdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 15:23
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 15:50
Özgür Özel'den, Meclis'teki yumruklu kavgaya ilişkin açıklama
DHA
Kaynak DHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen olağanüstü oturumda çıkan kavgayla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Özel, yaşananları "utanç verici" olarak nitelendirerek, "Meclis'te kan akıyorsa vatandaş ne yapacak?" dedi.


Olağanüstü Toplantı Gerilimle Başladı

TBMM, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili verdiği kararı değerlendirmek amacıyla bugün olağanüstü toplandı. Oturumda, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık ilk sözü alan isim oldu. Şık'ın konuşması sırasında milletvekilleri arasında gerilim tırmandı ve oturuma ara verildi.


Yumruklu Kavga Çıktı

Aranın ardından yeniden kürsüye çıkan Ahmet Şık, konuşmasını sürdürdü. Ancak bu sırada AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, kürsüye gelerek Ahmet Şık'a yumruk attı. Bu saldırı üzerine Genel Kurul'da milletvekilleri arasında yumruklu bir kavga çıktı. Kavgada Ahmet Şık'ın yanı sıra, CHP Milletvekili Okan Konuralp ve DEM Parti Milletvekili Gülistan Koçyiğit de yaralandı.


Özel: "Utanç Verici Bir Durum"

Kavganın ardından oturuma 45 dakikalık bir ara verildi. Bu süreçte CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, "Meclis'te sözlerin konuşulması gereken bir yerde yumruklar konuşuyor. Arkadaşımıza yumruk atıldığına şahit olduk. Meclis'te kan akıyorsa vatandaş ne yapacak? Bu utanç verici bir durum" dedi. Özel, Meclis Başkanı'na acil müdahale çağrısında bulunarak, "Yerlerde kan var, kadınlara vuruyorlar. Böyle bir duruma şahit olduğum için inanılmaz derecede utanç içindeyim" ifadelerini kullandı.

Özel, konuşmasında ayrıca, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'u tüm siyasi partilerin genel başkanlarını acil bir toplantıya çağırmaya davet etti. "Bu durum artık Meclis açısından taşınabilir bir yük olmaktan çıktı" diyen Özel, kavga sırasında yaralanan milletvekillerine de üzüntüsünü dile getirdi. Özellikle CHP'li Okan Konuralp ve DEM Parti'li Gülistan Koçyiğit'in, kavgayı ayırmaya çalışırken yaralandığını belirtti.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa