2024 yılında hedef 60 milyon ziyaretçi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 Hedeflerin 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir olduğunu açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 16:02
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 16:20
2024 yılında hedef 60 milyon ziyaretçi
O
Onur Çetinkaya Editör

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın Kundu bölgesinde düzenlenen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği  Geleneksel Ağustos Ayı Yemeği'ne katıldı.


Ziyaretçi ve gelir artışı

Ersoy, 2023 yılının ilk altı ayında 22,9 milyon ziyaretçi ağırlayan Türkiye'nin, yapılan çalışmalar sonucunda bu rakamı 26 milyonun üzerine çıkardığını belirtti. Turizm gelirlerinin de yüzde 9’dan fazla artışla 23,7 milyar dolara ulaştığını ifade eden Ersoy, bu rakamların kendileri için yeterli olmadığını ve daha fazlasını başarabileceklerine inandıklarını vurguladı. Ersoy, "2024 yılı hedefimiz olan 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir rakamına ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz," dedi.



Küresel ve bölgesel etkiler

Ersoy, 2024 hedeflerini açıklamasının ardından turizm sektörünü etkileyen birçok bölgesel ve küresel olay yaşandığını belirtti. Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2024 Paris Olimpiyatları gibi büyük spor organizasyonlarının yanı sıra, bölgede devam eden siyasi gerilimler ve savaşların da sektöre etkilerini değerlendirdiklerini söyledi. Ersoy, "Tahmin ettiğimiz ya da beklenmedik gelişmelere karşı, Türk turizmini güçlü kılmak için birçok önlem aldık. Antalya'yı dünya turizminin zirvesine çıkarmak ve kalıcı hale getirmek için stratejiler geliştirdik," ifadelerini kullandı.


Turizmdeki başarılarının ardında krize dayanıklı bir turizm anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Ersoy, göreve geldiklerinde Türkiye'nin turizm potansiyelini en doğru şekilde yönetmek amacıyla özel sektörle işbirliği yaparak hızlı karar alabilen, dinamik bir yapı oluşturduklarını ve Turizm Geliştirme Ajansı'nı kurduklarını anlattı. Ersoy, "2023 yılında sadece Antalya'da düzenlenen 74 etkinlik kapsamında, 75 ülkeden 2 bin 107 kişi ağırladık. TGA bünyesinde 200’den fazla ülkede tanıtım ve reklam çalışmaları yürütüyoruz," dedi.


Turizmi 12 aya yaymak amacıyla arkeolojik çalışmaları artırdıklarını belirten Ersoy, "Türk Arkeoloji Tarihinin Altın Çağı – Geleceğe Miras Projesi" kapsamında, 60 yılda yapılan çalışmalara eş değer arkeolojik faaliyetleri dört yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, yeni Antalya Arkeoloji Müzesi inşaatına yakında başlayacaklarını ve Kemer'e bir Sualtı Arkeoloji Müzesi kazandıracaklarını duyurdu.


Alanya otoyolunun yap-işlet-devret modeliyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ihale edildiğini belirten Ersoy, Karayolları Genel Müdürlüğü ile şehir içi trafiğini azaltmak ve kavşak düzenlemeleri konusunda projeler geliştirdiklerini söyledi. Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi ile anlaşma imzalayan ilk ülke olarak Sürdürülebilir Turizm Sertifika Programı’nı hayata geçirdiklerini belirten Ersoy, tüm bu çalışmaların sonucunda turizmde tüm zamanların rekorunu kırdıklarını ve Eylül ayı itibarıyla büyümenin daha da hızlanacağını öngördüklerini kaydetti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa