Yeni ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 üniversiteye rektör atadı. Bu atamalar kapsamında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil getirildi. Peki, Yeni ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil Kimdir?

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 16:41
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 16:41
Yeni ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil Kimdir?
Büşra Ünal Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 üniversiteye rektör atadı. Bu atamalar kapsamında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil getirildi. Peki, Yeni ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil Kimdir? Nereli? Akademik Kariyeri? İşte Yeni ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil'in Biyografisi...

Yeni ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil Kimdir?

Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, 16 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü görevine atandı. 

Akademik kariyerine ODTÜ'de öğretim üyesi olarak başlayan Yozgatlıgil, lisans ve yüksek lisans eğitimini aynı üniversitenin Makina Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı, doktorasını ise 2005 yılında ABD'de Drexel Üniversitesi'nde enerji alanında yaptı. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde University of Maryland’de öğretim üyesi ve araştırmacı olarak görev yaptıktan sonra, 2007 yılında ODTÜ'de akademik kariyerine devam etti. 

2019 yılında profesörlük unvanını alan Yozgatlıgil, NASA ve NIST gibi önemli kuruluşlarla işbirliği içinde çeşitli projelerde yer aldı.

Ayrıca, 2023 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı görevine atandı, 2024 yılında ise ODTÜ Rektörü olarak görevlendirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa