Almanya’dan İsrailli işgalci teröristlere kınama

Almanya, “Yahudi yerleşimciler” olarak tabir ettiği “Siyonist işgalci teröristlerin” Batı Şeria'da gerçekleştirdiği saldırıları kınadı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 17:12
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 17:19
Almanya’dan İsrailli işgalci teröristlere kınama
AA
Kaynak AA

Almanya, Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırıları kınadı

Almanya, İsrailli yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cit köyüne düzenlediği ve bir Filistinlinin hayatını kaybettiği, birçok ev ve aracın ateşe verildiği saldırıları sert bir şekilde kınadı. Almanya Dışişleri Bakanlığı, bu konuda bir açıklama yaparak saldırıların derhal durdurulması çağrısında bulundu.


Almanya'dan Batı Şeria'daki şiddete tepki

Almanya Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Batı Şeria'daki Filistin köyüne yapılan saldırıları şiddetle kınadı. Açıklamada, aşırılık yanlısı yerleşimcilerin şiddet uyguladığı ve yangınlar çıkardığı hatırlatıldı. Ayrıca bir Filistinlinin öldürüldüğüne dikkat çekildi.


Şiddetin kabul edilemez olduğu vurgulandı

Açıklamada, bu tür şiddet olaylarının kesinlikle kabul edilemez olduğu ve saldırıların bir an önce durdurulması gerektiği vurgulandı. Filistinlilerin güven içinde yaşama hakkına sahip olduğu belirtilen açıklamada, İsrail'in Batı Şeria'daki Filistinlileri korumakla yükümlü olduğu ve bu saldırıları durdurması gerektiği ifade edildi.


İsrail'e sorumluluk çağrısı

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in saldırıları durdurmasının yanı sıra faillerin kovuşturulması gerektiğine de dikkat çekti. Bu tür şiddet olaylarının cezasız kalmaması gerektiği vurgulandı.


Batı Şeria'da artan şiddet olayları

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkilya kentine bağlı Cit köyünde, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin düzenlediği saldırıda bir Filistinli hayatını kaybetmiş, biri ağır yaralanmış ve Filistinlilere ait 4 ev ile 6 araç ateşe verilmişti. 7 Ekim 2023'te İsrail'in Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıların ardından Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda da artış yaşanıyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa