İsrail, "yakın zamanda" İran'dan saldırı bekliyor

İsrail basınına göre İsrail'in güvenlik yetkilileri, "yakın zamanda" İran'dan güçlü bir saldırı bekliyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 17:20
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 17:32
İsrail, ''yakın zamanda'' İran'dan saldırı bekliyor
AA
Kaynak AA

İsrail'deki güvenlik yetkililerinin, İran ve Hizbullah'tan yakın zamanda gelebilecek bir saldırıya karşı uyarılarda bulunduğu bildirildi. İsrail Başbakanlık Ofisi'ndeki siyasi ve güvenlik yetkilileri, dünkü kabine toplantısında bu olasılığı değerlendirdi.


Kabineyi toplantıya çağırma planı

Kanal 12 televizyonunun haberine göre, yetkililer, İran'dan gelebilecek olası bir saldırı öncesinde kabineyi acil toplantıya çağırmayı düşündü. Ancak, bu girişimin başarılı olma ihtimalinin düşük olduğu belirtildi. Yetkililerin, saldırı ihtimaline karşı hazırlıklı olma çağrısında bulunduğu ifade edildi.


Hizbullah'a ait İHA düşürüldü

İsrail ordusu, ülkenin kuzeyinde Hizbullah'a ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü açıkladı. Ordu tarafından yapılan açıklamada, "Beyt Cin bölgesinde bir İHA bulundu, herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor." ifadesine yer verildi.


İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları

İsrail Hava Kuvvetlerine ait bir uçağın, Lübnan'ın güneyindeki Ayterun bölgesinde Hizbullah'a ait olduğu öne sürülen bir binaya saldırı düzenlediği kaydedildi. Ayrıca, İsrail ordusuna ait topçu birliklerinin de Lübnan'ın güneyindeki Kefr Killa ve Blida bölgelerini hedef aldığı aktarıldı.


Sınır hattında artan gerginlik

İsrail ordusu ile Lübnan'daki Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana sınır hattında kontrollü çatışmalar yaşanıyor. İsrail'in 30 Temmuz'da Beyrut'ta Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ü öldürmesi ve Tahran'da Hamas lideri İsmail Heniyye'ye suikast düzenlemesinin ardından bölgede gerginlik daha da tırmandı.


Hizbullah'tan misilleme tehdidi

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in Şükür ve Heniyye suikastlarına misilleme yapacaklarını belirterek İsrail’i açıkça tehdit etti. Bu gelişmeler, bölgede tansiyonun daha da yükselmesine neden oldu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa