Serbest bırakılıp gözaltına alınan 31 sabıkalı zengin genç tutuklandı

İstanbul Beşiktaş'ta aşırı hız yapıp kadına çarpan ve kaçan 31 sabıkalı zengin genç Furkan Dağlı, yakalanıp bırakılmıştı. Tepkiler sonrası tutuklandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 17:50
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 18:13
Serbest bırakılıp gözaltına alınan 31 sabıkalı zengin genç tutuklandı
DHA
Kaynak DHA

Beşiktaş'ta kazaya neden olan sürücü Furkan Dağlı tutuklandı

İstanbul Beşiktaş’ta park halindeki 4 otomobile ve ardından yolda yürüyen Dila Kırarslı'ya çarparak ağır yaralanmasına yol açan Furkan Dağlı (34), Tekirdağ’da yakalandıktan sonra çıkarıldığı hakimlikçe 'taksirle yaralama' suçundan tutuklandı. Dağlı, kazadan sonra kaçmış ve yaklaşık 4 saat sonra yakalanmıştı.

Kazanın detayları

Kaza, 11 Ağustos saat 04.00 civarında Beşiktaş Fulya Deresi Sokak’ta meydana geldi. Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde otel işletmeciliği yapan ve 31 suçtan sabıkası olduğu ortaya çıkan Furkan Dağlı, kontrolünü kaybettiği lüks cipiyle önce park halindeki 4 araca, ardından yolda yürüyen Dila Kırarslı'ya çarptı. Kırarslı, çarpmanın etkisiyle ağır yaralandı ve gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kazanın ardından Furkan Dağlı olay yerinden kaçtı.


Furkan Dağlı Tekirdağ’da yakalandı

Kazadan yaklaşık 4 saat sonra Furkan Dağlı, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Ancak emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Bu durum, kamuoyunda büyük tepki topladı.

Savcılık yeniden gözaltı talep etti

Çağlayan Cumhuriyet Savcılığı, Furkan Dağlı’nın yeniden gözaltına alınması talebiyle Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na yazı gönderdi. Talep üzerine Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Dağlı’yı yeniden gözaltına aldı. Dağlı, savcılık sorgusu için Çerkezköy Adliyesi'ne sevk edildi.

SEGBİS ile mahkemeye çıkarıldı

Geceyi emniyette geçiren Furkan Dağlı, SEGBİS aracılığıyla İstanbul Çağlayan Adliyesi Sulh Ceza Mahkemesi’ne bağlanarak ifadesi alındı. Mahkeme, Dağlı’nın 'taksirle yaralama' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Dağlı, geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderildi.

Sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili yeni soruşturma

Öte yandan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Furkan Dağlı’nın arkadaşı O.Y. ile birlikte sosyal medya hesaplarından silah ve mermilerle yaptığı paylaşımlar nedeniyle yeni bir soruşturma başlattı. Bu kapsamda, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Dağlı'nın evi ve otelinde arama yaptı. Arkadaşı O.Y., evinde yapılan aramada ele geçirilen tabanca ve 4 bıçakla birlikte gözaltına alındı. O.Y., mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa