Eskişehir'deki maskeli saldırganın ifadesi ortaya çıktı

Eskişehir'de bilgisayar oyunundan etkilenip dehşet saçan şüpheli, saldırıyı nasıl planladığını, nasıl gerçekleştirdiğini tek tek anlattı.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 21:26
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 21:44
Eskişehir'deki maskeli saldırganın ifadesi ortaya çıktı
BY
Barış Yılmaz Editör

Eskişehir’de yaşayan 18 yaşındaki Arda K., oynadığı bir bilgisayar oyunundan etkilenerek akıl almaz bir saldırıya imza attı. Maske ve çelik yelek giyerek sokağa çıkan Arda K., elindeki bıçakla önüne gelen herkese saldırdı. Beş kişiyi yaralayan saldırgan, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından kısa sürede etkisiz hale getirildi. Bu sırada Arda K., yaşanan dehşet anlarını sosyal medya hesabından canlı yayınladı. Yaralanan beş kişi ise olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Saldırgan Arda K., polis tarafından gözaltına alındı.

Arda K.'nın ilk ifadesi: Oyun şiddete nasıl evrildi?

Gözaltına alınan Arda K., emniyetteki sorgusunun ardından Eskişehir Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkeme tarafından "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan tutuklanan Arda K., ifadesinde korkunç detaylar paylaştı. STEAM adlı oyun platformu üzerinden 'Fjotolf Hansen' takma adını kullanan biriyle tanıştığını ve bu kişiyle yaptığı konuşmaların onu şiddet dolu bir eyleme yönlendirdiğini belirtti.

"İkimiz de insanlardan hoşlanmıyorduk"

 Arda K., bu kişiyle günlük konulardan dünya siyasetlerine kadar pek çok konuda sohbet ettiklerini ve kendisinin de tıpkı tanıştığı kişi gibi insanlardan hoşlanmadığını ifade etti.

Silah alacak bir yer bulamadığını, konuştuğu kişinin kendine patlayıcı yapabileceğini söylediğini anlatan Arda K., Telegram üzerinden patlayıcı yapabileceği metin dosyalarını indirip incelediğini ifade etti.

"Tepebaşı Camii saldırı için uygun bir yer"

Arda K., saldırıyı gerçekleştirmeden önce planını detaylı bir şekilde hazırladığını ve tanıştığı kişiyle paylaşarak onay aldığını söyledi. Google Haritalar üzerinden yaptığı bir krokide, Eskişehir’de eylem yapabileceği yerleri belirlemişti. Tanıştığı kişi, Tepebaşı Camii’nin saldırı için en uygun yer olduğunu söylemiş ve Arda K. bu tavsiyeye uyarak saldırı planını gerçekleştirmişti.

 "Nazizm sembolleriyle dolu ekipmanlar aldım"

Arda K., saldırı hazırlık sürecini adım adım anlattı. İnternet üzerinden bıçak, balta, kask, maske, koruyucu gözlük, hücum yeleği gibi çeşitli ekipmanlar aldığını ve bu ekipmanların üzerine Nazizm ve Ku Klux Klan (KKK) gibi aşırı sağ ideolojilere ait semboller eklediğini ifade etti. Ayrıca, saldırı sırasında giymeyi planladığı bir tişörtte "İnsanlık abartılıyor" yazısının bulunduğunu belirtti.

görüşüme ait Nazi amblemini yeleğimin üzerine yapıştırdım. Yine aynı ideolojime ait SS amblemini, eşittir işareti üzerine çizgi çizerek eşit değildir anlamında bir şekli, KKK (Klu klux Klan) ibarelerini ve gamalı haç işaretini küçük kamp bıçağımın üzerine beyaz endüstriyel kalemle çizdim. Ayrıca üzerinde İngilizce Türkçesi 'insanlık abartılıyor' olan tişörtü bilerek aldım")

İnsanları sevmediği ve ses getireceği için eylemi gerçekleştirmiş

12 Ağustos günü saat 16:20 civarında tanıştığı kişiyle son kez konuşan Arda K., planını netleştirdikten sonra Eskişehir’deki Tepebaşı Camii çevresinde saldırısını gerçekleştirdi. Saldırı öncesinde ekipmanlarını kuaför dükkanının arkasında giyen Arda K., camii bahçesinde oturan kişilere bıçakla saldırdı. Sonrasında ise polisin müdahalesiyle kaçmaya çalışırken durak üzerindeki bir kişiyi de sırtından bıçakladı. Arda K., ifadesinde bu eylemi dini sebeplerle değil, insanları sevmediği ve ses getireceğini düşündüğü için gerçekleştirdiğini belirtti.

Olay, Eskişehir'de büyük bir korku ve endişe yarattı. Tutuklanan Arda K., şimdi adalete hesap verecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa