Ömer Çelik'ten Katz'a tepki: “Faşist yalancı”

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın iftiralarına Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Faşist yalancı” diye yanıt verdi.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
16 Ağustos 2024 23:04
GÜNCELLEME
16 Ağustos 2024 23:15
Ömer Çelik'ten Katz'a tepki: “Faşist yalancı”
BY
Barış Yılmaz Editör

İsrail, Gazze’de soykırıma devam ediyor.

Sokakta keskin nişancıların masum kadınları vurduğu, İHA’ların keyfi olarak sivilleri bombaladığı Gazze’de yaşananlara en sert tepkiyi Türkiye gösteriyor.

Türkiye, son olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’ın sanık sandalyesinde oturduğu Soykırım Davasına müdahil oldu.

Bütün bunlar israil’in kafatasçı, köktendinci, radikal bakanlarının ayarlarını bozmaya yetiyor.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da bu yüzden sürekli İsrail aleyhine diplomasinin öncülüğünü yapan, masum Filistinlilerin sesi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alıyor.

Katz bu kez de, Tahran’da suikast sonucu öldürdükleri İsmail heniyye’nin oğullarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptıkları ziyareti diline doladı.

Heniyye’nin çocuklarının,  babalarının adına sözde Türk banka hesaplarında tutulan 3 milyar doları istediği yalanını paylaşan Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fonları serbest bırakmayı reddettiği iftirasını attı.

Buna Ak Parti cephesinden çok sert tepki geldi.

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik X hesabından, "İsrail Dışişleri Bakanı, faşist bir yalancıdır." diye paylaşım yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, katz’ın Netanyahu gibi bebek katili, soykırımcı bir müfteri olduğunu söyledi.

“Küstah şahıs, suçluluk psikolojisi içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımıza sürekli çamur atmaktadır." diyen Tunç, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın iddiasına çok sert tepki gösterdi.

Tunç, katil sürüsünün, Gazze'de yaptıkları soykırımın hesabını uluslararası hukuk önünde vereceğini ve cezalarını çekeceğini vurguladı. 

“Kuvözde katlettikleri bebeklerin ahı, işgalcileri ve soykırımcıları mutlaka tutacaktır” ifadelerini kullanan Tunç, ilahi adaletten asla kaçış olmadığını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa