Okan Buruk: "Konya zorlu bir deplasman. Kazandığımız için mutluyuz"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "İlk iki haftada 6 puan toplamak güzel bir başlangıç" dedi.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
17 Ağustos 2024 00:49
GÜNCELLEME
17 Ağustos 2024 00:49
Okan Buruk: ''Konya zorlu bir deplasman. Kazandığımız için mutluyuz''
BY
Barış Yılmaz Editör

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında TÜMOSAN Konyaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek kritik bir galibiyet elde etti. Teknik direktör Okan Buruk, maç sonrası yaptığı açıklamalarda bu zorlu deplasmandan üç puanla dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

"Güçlü bir rakibe karşı oynadık"

Basın toplantısında konuşan Buruk, Konya'nın her zaman zor bir deplasman olduğunu belirtti. İlk yarıda Konyaspor'un topu kendilerine bırakarak daha çok savunma yaptığını kaydeden Buruk, "Kerem ve Mertens ile birkaç pozisyon yakaladık ancak net fırsatlar yaratmakta zorlandık. Rakibimize de net pozisyonlar vermedik, ancak maç genelinde iki takım da zaman zaman gole yaklaşsa da oyunun büyük bölümünde tehlikeli pozisyonlar çok azdı. İkinci yarının başında istediğimiz oyunu sergileyemedik. Ancak golü bulduktan sonra daha etkin bir oyun sergiledik. Üçüncü golümüzün iptaliyle ilgili VAR müdahalesinin hatalı olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda bir değerlendirme yapılacağına inanıyorum. Ancak güçlü bir rakibe karşı oynadık ve galip geldiğimiz için mutluyuz. Sezonun başında olmamız, eksiklerimizin bulunması ve hazırlık dönemini henüz tamamlamamış olmamız nedeniyle bu galibiyetler bizim için önemli. İlk iki haftada 6 puan toplamak güzel bir başlangıç." dedi.

Buruk, transfer dönemi devam ederken oyuncuların zihinlerinin bu süreçten etkilenebileceğini, ancak bu durumu bir an önce geride bırakmak istediklerini belirtti.

Yeni transfer Gabriel Sara'nın performansı hakkında gelen bir soruya ise Buruk, "Gabriel, ona verilen görevi başarıyla yerine getirdi. Zor bir maçtı ve performansından memnunuz. Takıma alışması ve oyun yapısına adapte olması zaman alacak, ama çok kaliteli ve özel bir oyuncu olduğunu gösterdi." şeklinde cevap verdi.

"Türk hakemlerine güveniyoruz"

Maçta iptal edilen golle ilgili görüşlerini paylaşan Okan Buruk, "Bu sezon bir değişim sürecindeyiz. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız da hataların cezalandırılacağını belirtmişti. Türk hakemlerine güveniyoruz. Onların doğru kararlar vermesi ve en iyisini yapmaları önemli. Bugün VAR müdahalesinin yanlış olduğunu düşünüyorum, ancak bu durum farklı bir değerlendirme gerektiriyor. VAR hakemliği zor bir iş. Bu nedenle korkumuz yok, güvenimiz tam." ifadelerini kullandı.

Sorumluluğumuz büyük

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda elenmesiyle ilgili gelen bir soruya Buruk, "Keşke Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde daha fazla takımımız olsa ve daha çok başarılı olsak. Ülke puanımızı yükselterek direkt katılım şansımızı artırmak istiyoruz. Geçen sezon bu heyecanı yaşadık, bu yıl da aynı başarıyı tekrarlamak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde zevkli bir format bizi bekliyor. Bu formatta yer alabilmek ve yarışabilmek en büyük arzumuz. Önümüzde iki kritik maç var ve bu maçlarda üzerimize düşeni yapmak istiyoruz." şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa