Bursa'da devrilen traktörün sürücüsünü kabin kurtardı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde tarlaya devrilen traktörün sürücüsü yaralandı. İşte kazanın detayları ve yaşananlar...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
17 Ağustos 2024 04:17
GÜNCELLEME
17 Ağustos 2024 04:22
Bursa'da devrilen traktörün sürücüsünü kabin kurtardı
DHA
Kaynak DHA

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, bir tarlaya devrilen traktörün sürücüsü yaralandı. Sürücü, traktörün kabini sayesinde kazayı hafif yaralarla atlattı.

Direksiyon hakimiyeti kaybolunca devrildi

Kaza, akşam saatlerinde İnegöl'e bağlı Hayriye Mahallesi'nde bulunan bir tarlada meydana geldi. 46 yaşındaki Tavit Y., kullandığı 71 AAV 030 plakalı traktörün direksiyon hakimiyetini kaybederek devrildi. Talihsiz sürücü kaza sonrası, traktörün kabininde sıkıştı.

Traktörün kabini sürücünün hayatını kurtardı

Çevredeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Tavit Y., sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücünün, traktör kabini sayesinde ciddi bir yara almadan kazayı atlattığı belirtildi.

Jandarma, kazayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa