DMM'den İzmir'deki yangınla ilgili açıklama...

DMM, ''İzmir'deki yangınlara gerekli müdahale yapılmıyor'' iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. İşte haberin detayları...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
17 Ağustos 2024 05:17
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 11:40
DMM'den İzmir'deki yangınla ilgili açıklama...
AA
Kaynak AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "İzmir'deki yangınlara yeterli müdahale yapılmadığı" iddialarının asılsız olduğunu duyurdu.

DMM'den yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında yayılan "İzmir'deki yangınlara yeterince müdahale edilmiyor" şeklindeki iddiaların dezenformasyon olduğu vurgulandı.

Açıklamada, yangınlara müdahalenin kesintisiz olarak sürdüğü ve yangınların ilk anından itibaren ilgili tüm kurum ve kuruluşların koordinasyon içinde çalışmalarına devam ettiği ifade edildi.

İzmir'deki yangınlarla ilgili bilgi veren açıklamada, Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi'ndeki yangına 5 uçak, 11 helikopter, 127 arazöz, 13 TOMA, 68 su tankeri ve diğer araçlarla toplamda 596 araç ve 2 bin 965 personelin müdahale ettiği, ayrıca Sancaklı Mahallesi'nde 170, Doğançay Mahallesi'nde 500, Zübeyde Mahallesi'nde 50 ve Onur Mahallesi'nde 80 kişinin tahliye edildiği belirtildi.

Beydağ ilçesi Yeniyurt Mahallesi'ndeki yangına ise İzmir Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) ait 1 uçak, 4 helikopter ve 10 kara aracıyla müdahale edildiği bildirildi.

İzmir'in diğer bölgelerinde devam eden yangınlarla ilgili olarak şu bilgilere yer verildi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa