Muğla Milas'taki yangında son durum ne?

Milas'ta çıkan orman yangını yaklaşık 10 saati geri bıraktı. Ekipler ve bölge halkı yangını söndürmek için büyük çaba harcıyorlar...

AA
Kaynak AA, DHA
YAYINLAMA
17 Ağustos 2024 06:35
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 11:39
Muğla Milas'taki yangında son durum ne?
AA
Kaynak AA, DHA

Milas'ta çıkan orman yangını yaklaşık 10 saati geride bırakırken, ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun bir mücadele veriyor. Kara ekipleri yangının büyümesini önlemeye çalışırken, gönüllüler de iş makineleri ve dozerlerle destek sağlıyor. Çiftçiler ve bölge halkı, hortum taşıyarak ekiplere yardım ediyor.

Yangına gönüllü olarak katılan Arda Gülenay, durumu "Karşılaştığımız en zor durumlardan biri. Farklı yerlerden alevler yükseliyor. Bir yeri söndürmeye çalışıyoruz, olmuyor; başka bir yere koşuyoruz, yine olmuyor. Rüzgar izin verirse kontrol altına alacağız, ama sabaha kadar hava desteği gerekebilir." diye özetledi.

Zeytinliklerinin yangın tehlikesi altında olduğunu belirten çiftçi Yüksel Karaca ise "Ciğerimiz yandı. Her şey bitti abi, çok kötü durumdayız. Hele ki dağlardaki canlılar, ağaçlar yok oldu. 55 yaşındayım, bu çamlar hep buradaydı. Bir daha bu ağaçlar ne zaman büyür? Zeytinliklerimiz de yangının tehdidi altında." ifadelerini kullandı.


Bir yangın haberi de Tunceli'den...

Tunceli'de, Kocakoç köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle söndürüldü.

Yangın, henüz bilinmeyen bir sebeple ormanlık alanda başladı. Köy sakinlerinin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, itfaiye ve Munzur Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) ekipleri bölgeye sevk edildi.

Yangına müdahale eden ekipler, iş makineleriyle birlikte kazma, kürek ve tırmıklarla alevlere karşı mücadele verdi. Jandarma ve emniyete ait TOMA'lar da yangın söndürme çalışmalarına destek sağladı.

Ekiplerin saatler süren çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Yangında, aralarında meşe, söğüt ve dut ağaçlarının da bulunduğu yaklaşık 150 dekar alan zarar gördü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa