Marmara Depremi'nin üzerinden 25 yıl geçti...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
17 Ağustos 2024 07:51
GÜNCELLEME
17 Ağustos 2024 07:51
Marmara Depremi'nin üzerinden 25 yıl geçti...
AA
Kaynak AA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AFAD'ın sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi:

Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler Kocaeli'de anıldı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Depremin merkez üssü olan Gölcük'te, Kavaklı sahilinde gerçekleştirilen anma programında konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, deprem ve diğer afetlerde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diledi.

Karaloğlu, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden alınan dersler sayesinde toplum olarak afetlere karşı daha bilinçli ve dirençli hale geldiklerini, devletin de daha iyi koordine olabildiğini belirtti. Ayrıca, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) bütüncül bir afet anlayışıyla oluşturulduğunu vurguladı.

Sakarya'da anma töreni

Sakarya'da, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler anısına bir anma programı düzenlendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve ardından ilahi ve kasideler okundu.

Programda, Marmara Depremi'nde yaşananları anlatan bir video gösterimi yapıldı ve Türk Kızılay tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşanan depremler nedeniyle binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını ifade etti. Ayrıca, AFAD'ın 81 ilde uyguladığı risk azaltma eylem planları kapsamında önemli çalışmalar yürütüldüğünü ve yerel yönetimlerin de bu konuda büyük adımlar attığını vurguladı.

Yalova'da hayatını kaybedenler anıldı

Yalova'da, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümünde hayatını kaybedenler için bir anma programı gerçekleştirildi.

Etkinlik, çeşitli kurumlar tarafından kurulan stantların gezilmesiyle başladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık, sahildeki Deprem Anıtı'na doğru "sessiz yürüyüş" yaptı.

Yürüyüşe Vali Hülya Kaya ve il protokolü de katıldı. Yürüyüş sonrasında, deprem sırasında çekilen fotoğrafların sergilendiği sergi gezildi. Programa katılanlar, hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu mermer bloklara karanfil bıraktı.

Anı defterini imzalayan Vali Kaya, basına yaptığı açıklamada, depremde kaybedilenlerin acısını hala ilk günkü gibi hissettiklerini dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa