36 ilde terör örgütüne 'Gürz' operasyonu...

36 ilde bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen ‘Gürz-8’ operasyonlarında 222 şüpheli yakalandı. İşte operasyonun detayları...

HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com
YAYINLAMA
17 Ağustos 2024 08:51
GÜNCELLEME
17 Ağustos 2024 08:51
36 ilde terör örgütüne 'Gürz' operasyonu...
HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com

36 ilde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen “GÜRZ-8” operasyonlarında Bölücü Terör Örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen 222 şüpheli yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Niğde, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Van ve Yalova’da düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin;

Silahlı terör örgütüne üye olarak, örgütün kırsal kadrolarına katılacakları yönünde haklarında bilgiler bulunduğu, Bölücü terör örgütü içerisinde geçmiş tarihlerde faaliyet yürüttükleri, Sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, Terörizme finansman sağladıkları, Terör örgütü adına işbirlikçilik ve kurye faaliyetlerinde bulundukları, Bölücü terör örgütünün (BTÖ) Avrupa yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri, Haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. 

Operasyonlar sonucunda; ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız av tüfekleri, çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile Çok sayıda dijital ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Operasyonla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şunları söyledi;


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa