Meteoroloji'den yüksek sıcak, rüzgâr ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji'den gelen uyarılara bugün bazı bölgelerde toz taşınımı, kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış etkili olacak.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
17 Ağustos 2024 08:59
GÜNCELLEME
17 Ağustos 2024 09:20
Meteoroloji'den yüksek sıcak, rüzgâr ve toz taşınımı uyarısı
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. 


Güneydoğu Anadolu'ya toz taşınımı uyarısı

Yurdun diğer kesimlerinde ise hava genellikle az bulutlu ve açık olacak. Güneydoğu bölgelerde toz taşınımının etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları ve rüzgar durumu

Hava sıcaklıkları, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında seyrederken, Akdeniz ve Ege kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde olacak. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.


Kuvvetli rüzgâr uyarısı

Rüzgarın, genellikle kuzey yönlerden esmesi tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da ise güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette rüzgar esecek. 


Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyıları ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar (30-60 km/saat) bekleniyor. Bu bölgelerde kuvvetli rüzgarın yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Yeni haftada kavrulacağız

Meteorolojik verilere göre önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Pazartesi itibarıyla Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Ege'nin iç kesimleri, Marmara'nın güneyi ve Akdeniz'in iç bölgelerinde sıcaklıkların normal değerlerden 4-8 derece yüksek seyredeceği öngörülüyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa