Ankara'da hava sıcaklığı artıyor! Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün ve önümüzdeki hafta Ankara'da hava durumunun nasıl olacağına ilişkin tahminlerini paylaştı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
17 Ağustos 2024 09:22
GÜNCELLEME
17 Ağustos 2024 09:51
Ankara'da hava sıcaklığı artıyor! Bugün hava nasıl olacak?
Hakan Öksüz Editör

Ankara'da bugün hava durumunun nasıl olacağı merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen verilere göre bugün Ankara'da yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığı 29 derece civarında seyredecek.


Sabah saatlerinde 14 derece olan en düşük sıcaklık, öğle saatlerinde zirve yapacak. Nem oranı yüzde 75’e kadar çıkarken, rüzgar hızı 18 km/s olacak. Bugün gökyüzü parçalı bulutlu olacak ve güneşin etkisi hissedilecek.

Pazar günü sıcaklık 30 derecede sabit kalacak

18 Ağustos Pazar günü de sıcak hava etkisini sürdürecek. Sabah saatlerinde en düşük sıcaklık 14 derece olacak, öğle saatlerinde ise termometreler 30 dereceyi gösterecek. Rüzgar hızında bir düşüş beklenirken, nem oranı yüzde 73’e kadar çıkacak. Pazar günü rüzgarın hızı 9 km/s ile en düşük seviyesine inecek.


Hava sıcaklığı tahminleri

17 Ağustos Cumartesi (Az Bulutlu): 14°C - 29°C

18 Ağustos Pazar (Az Bulutlu): 14°C - 30°C

19 Ağustos Pazartesi (Sıcak): 21°C - 35°C

20 Ağustos Salı (Sıcak): 19°C - 36°C


Ankara Valiliğinden yüksek sıcak uyarısı

Ankara Valiliğinden yüksek sıcaklık uyarısı geldi. Hava sıcaklıklarının pazartesinden itibaren Ankara genelinde artacağının tahmin edildiği ifade edildi. Yeni haftada termometreler 37 dereceyi görebilir. 


Valilik, yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanların yaşlıların ve çocukların başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini aktardı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa