Türkiye yanıyor! Bazı bölgelerde alevler kontrol altında

Yurt genelinde çıkan yangınlara müdahale sürüyor. Orman Genel Müdürlüğü, İzmir ve Aydın'ın iki ilçesindeki yangınların kontrol altına alındığını duyurdu.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
17 Ağustos 2024 10:10
GÜNCELLEME
17 Ağustos 2024 10:57
Türkiye yanıyor! Bazı bölgelerde alevler kontrol altında
Hakan Öksüz Editör

Türkiye orman yangınlarıyla boğuşuyor. İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa'da yangınlar sürüyor. Orman Genel Müdürlüğü, iki bölgedeki yangınlara ilişkin son dakika açıklaması yaptı. İzmir Beydağ ile Aydın'ın Didim ilçesindeki yangınların kontrol altına alındığı kaydedildi. Alevlere karadan ve havadan müdahale edildiği belirtildi.


AFAD'dan yangınlara ilişkin açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa'da devam eden orman yangınları nedeniyle tedbir amaçlı 3 bin 583 kişinin tahliye edildiğini duyurdu.


AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yangınları kontrol altına almak için tüm ilgili kurumların havadan ve karadan müdahale çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

Bakan Yumaklı: Türkiye genelinde 72 yangın çıktı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Karşıyaka'daki orman yangınında şu an için yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum olmadığını açıkladı. Yangın sebebiyle İzmir'e gelen Bakan Yumaklı, yangın hakkında bilgi aldıktan sonra Seyirtepe mevkiinde basın açıklaması yaptı. 


Yumaklı, dün Türkiye genelinde 72 yangın çıktığını, bunlardan 45'inin kontrol altına alındığını ve 27'sine müdahalenin sürdüğünü belirtti. Bolu'da çıkan bir yangının anızdan kaynaklandığını ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını ifade eden Yumaklı, yangını başlatan kişilerin gözaltına alındığını söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Adli soruşturmalar başlatıldı"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarına ilişkin adli soruşturmaların hemen başlatıldığını açıkladı.


Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemizin çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmalar vakit kaybetmeden başlatılmıştır." ifadesine yer verdi.

Soruşturmaların özenle sürdürüldüğünü vurgulayan Tunç, devletin tüm imkanlarını seferber ederek yangınlardan etkilenen vatandaşların yanında olduğunu belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa