Pezeşkiyan:“Biz bu millete hükmetmeye değil hizmet etmeye geldik”

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesindeki şartlar yüzünden özeleştiri yaparak "Bu bizim kusurumuz, Amerika'nın veya yabancıların değil." dedi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
17 Ağustos 2024 10:13
GÜNCELLEME
17 Ağustos 2024 10:37
Pezeşkiyan:“Biz bu millete hükmetmeye değil hizmet etmeye geldik”
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Pezeşkiyan, kabinesi için 19 bakan adayı önerdi. Bu adayların niteliklerinin gözden geçirileceği geleneksel halka açık meclis oturumlarının açılışında konuşan Pezeşkiyan, Meclis'e sunduğu kabinesinin "ulusal birlik hükümeti" olduğunu söyledi.

Değişim ve dönüşüm mesajı

Hükümetinin halkın haklarını koruyacağını vadinde bulunan Pezeşkiyan, "Bugün milletin tüm fertlerinin sesini, dönüşüm ve değişim isteklerini duyma fırsatıdır." dedi.

Pezeşkiyan, İran’ın ağır şartlar altında, halkın da ekonomi açısından zor durumda olduğunu dile getirdi.

 Ekonomik, sosyal, çevresel, eğitim ve kültürdeki adaletsizlik ve uyumsuzluğun her şeyi etkilediğini belirten Pezeşkiyan, özellikle adalet konusuna vurgu yaptı.

Pezeşkiyan,  hükümetin görevinin adil davranmak, yani halkı memnun etmek olduğunun altını çizdi.

“Bütün mücadele adaletle ilgili”

Geçmişteki yöntemlerle sorunu çözmenin mümkün olmayacağını kaydeden Pzeşkiyan  şunları  söyledi:

"Halkın hoşnutsuz olması ABD’nin değil bizim kusurumuz”

Pezeşkiyan, ülkeye yönelik tehditlerin başında ABD’nin geldiğine işaret etti.  Yaptırımlar uygulayan ABD’ye karşı ancak birlik oldukları takdirde  tehditleri bertaraf edebileceklerini belirten Pezeşkiyan, bölgede gerginlik ve savaş olduğuna, kan döküldüğüne dikkati çekti.

Pezeşkiyan,  İran’ın komşularıyla ilişkilerinin zayıfladığını, sosyal sermayesinin azaldığını, iç bütünlüğünün ve hükümetin milletin nezdinde itibarının gerilediğini ifade etti.

Bunları ‘zayıf yönlerimiz’ diye niteleyen Pezeşkiyan, yolsuzlukla mücadeleyi güçlü bir şekilde sürdüreceklerini vurguladı.

Pezeşkiyan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözleri

Pezeşkiyan şöyle dedi:

 

Pezeşkiyan, milletvekillerinden kabinenin tamamına güven oyu vermeleri beklentisinin dile getirdi.

İran Cumhurbaşkanı'nın Meclis'e sunduğu kabine listesindeki isimlerin niteliklerinin gözden geçirileceği halka açık meclis oturumları 21 Ağustos'a kadar devam edecek. Bakan adayları için Meclis'te 21 Ağustos'ta ayrı ayrı güven oylamaları yapılacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa