Hatalı dönüş yapan İETT otobüsü motosikletle çarpıştı!

Sarıyer'de bir İETT otobüsü ile motosiklet çarpıştı. Olayda motosiklet sürücüsü yaralanırken, kaza anı güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
17 Ağustos 2024 11:14
GÜNCELLEME
17 Ağustos 2024 11:14
Hatalı dönüş yapan İETT otobüsü motosikletle çarpıştı!
DHA
Kaynak DHA

Kaza, dün saat 16.15 sıralarında Ali Paşa Caddesi üzerinde meydana geldi. 

Edinilen bilgilere göre, cadde üzerinde seyir halinde olan İETT otobüsü, aniden dönüş yaparken aynı istikamette ilerleyen bir motosikletle çarpıştı. Dönüş yaparken motosikletliyi fark edemeyen otobüs sürücüsü, kaza kaçınılmaz hale geldi. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yola savrularak ağır şekilde yaralandı. Olayı gören çevre sakinleri, derhal kazazedeye yardım etmek için olay yerine koştu.

Yaralıya anında müdahale

Kazanın hemen ardından çevredeki vatandaşlar durumu fark edip yaralı motosiklet sürücüsüne müdahale etti. Hızla olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıya ilk müdahaleyi yaptı. Yaralı sürücü, ambulansla en yakın hastaneye kaldırıldı. Yaralının hayati tehlikesi olup olmadığına dair henüz net bir bilgi bulunmuyor. Polis ekipleri ise kaza alanını güvenlik çemberine alarak detaylı bir inceleme başlattı.


Güvenlik kameralarına yansıyan anlar

Olayın gerçekleştiği bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kamerası, kaza anını saniye saniye kaydetti. Görüntülerde, cadde üzerinde dönüş yapmaya çalışan İETT otobüsünün hızla ilerleyen motosikletle çarpıştığı açıkça görülüyor. Çarpışma anında motosiklet sürücüsünün yola savrulduğu, çevredeki vatandaşların ise hemen kazazedeye yardıma koştuğu anlar net bir şekilde kaydedildi.


İhlal edilen trafik kuralları dikkat çekti

Kazanın ardından olay yerinde cep telefonu ile çekilen görüntülerde ise çarpıcı bir detay gözlerden kaçmadı. İETT otobüsünün dönüş yaptığı yönün yasak olduğunu belirten bir trafik levhası açıkça görülüyor. Bu levhaya rağmen otobüs sürücüsünün yasak dönüş yapması, kazanın en önemli sebeplerinden biri olarak değerlendiriliyor. Polis, kazanın nedenini tam olarak belirlemek için sürücülerin ifadelerine başvurarak incelemelerini sürdürüyor.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa