Ünlü televizyoncu Ayşenur Yazıcı'dan üzen haber

Usta televizyoncu Ayşenur Yazıcı'nın yoğun bakıma kaldırıldığı haberi geldi. Haber sonrası Ayşenur Yazıcı'nın kariyeri merak edildi. Detaylar haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
17 Ağustos 2024 11:38
GÜNCELLEME
17 Ağustos 2024 12:15
Ünlü televizyoncu Ayşenur Yazıcı'dan üzen haber
Hakan Öksüz Editör

Türk televizyonunun tanınan yüzlerinden Ayşenur Yazıcı, iki gündür yoğun bakımda tedavi görüyor. Üzücü haber, Yazıcı'nın oğlu Kerem Kürşat Yazıcı, sosyal medya hesaplarından duyurdu. Kerem Yazıcı, annesi için acil kan ihtiyacı olduğunu belirterek, takipçilerinden yardım istedi.


Ayşenur Yazıcı kimdir?

Ayşenur Yazıcı, 13 Eylül 1958 tarihinde Elazığ'da doğdu. Eğitim hayatına Anadolu'nun çeşitli illerinde başladıktan sonra, ortaokulu Paris'te, liseyi ise Ankara Tevfik Fikret Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimi için Fransa'nın Lyon şehrindeki Rhone Akademisi'ne giden Yazıcı, burada kozmetoloji ve sahne sinema sanatları alanlarında eğitim aldı.

Meslek hayatına 1983 yılında İzmir TRT'de adım atan Yazıcı, aynı dönemde Christian Dior firmasının Türkiye temsilciliğinde teknik müdür ve eğitmen olarak beş yıl çalıştı. Printemps Mağazaları'nın reklâm, animasyon ve halkla ilişkiler müdürlüğü görevinde bulunan Yazıcı, Türkiye’de kozmetik promosyonlarının öncülerinden biri oldu.


Özel hayatı

1984 yılında evlenen ünlü televizyoncu, 1986 yılında boşandı. Ayşenur Yazıcı'nın bu evlilikten Kerem adında bir oğlu oldu. Yazıcı, 1989 yılında Cem Yazıcı ile dünyaevine girdi. Bu evlilik de 1996 yılında sona erdi.

"Türkçeyi en iyi kullanan spiker"

1990-2011 yılları arasında TRT ve çeşitli özel televizyon kanallarında spiker ve program sunucusu olarak çalışan Ayşenur Yazıcı, bu alandaki başarısıyla 50'den fazla ödül kazandı. Yazıcı, Türk Dil Kurumu tarafından "Türkçeyi en iyi kullanan spiker" ödülüne layık görüldü.


Zülfü Livaneli'nin "Şahmeran" filminde dünyaca ünlü makyör Serge Mentelet ile birlikte çalışan Yazıcı, 1990'dan bu yana çeşitli dergilere kozmetik yazıları yazdı, gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 

Bazı eserleri

Edebiyat alanında da birçok esere imza atan Yazıcı'nın; "Ekmek Arası Hayat", "Kadınlar Ağlar", "Son 13 Gün", "Çocuk Gelin" ve "Dil Kafirleri" gibi eserleri çeşitli yayınevleri tarafından yayımlandı. İngilizce ve Fransızca bilen Yazıcı, bir çocuk annesidir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa