Endonezya'nın bağımsızlığı, Ankara'daki resepsiyon ile kutlandı

Endonezya'nın 79 yıl önce bağımsızlığını ilan etmesi dolayısıyla Ankara'da resepsiyon düzenlendi. Resepsiyondan detaylar haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
17 Ağustos 2024 13:49
GÜNCELLEME
17 Ağustos 2024 15:50
Endonezya'nın bağımsızlığı, Ankara'daki resepsiyon ile kutlandı
Hakan Öksüz Editör

Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya, 79 yıl önce bağımsızlığını ilan etti. Endonezya'nın bağımsızlığı nedeniyle Ankara'da resepsiyon yapıldı. Resepsiyon, Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama'nın ev sahipliğinde düzenlendi.


Etkinliğe katılan isimler

Etkinliğe Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, AK Parti Karaman Milletvekili Osman Sağlam ve çeşitli Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ülkelerinin büyükelçileri katıldı. 


Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ve çok sayıda davetli de resepsiyonda yer aldı.

Bakan Güler'den Endonezya'ya kutlama mesajı

Resepsiyonda konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Endonezya'nın Milli Günü'nü kutladı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti. 


Endonezya halkına saygı ve selamlarını sunan Güler, "Endonezya'nın bağımsızlığı uğrunda cesaret ve kahramanlıkla mücadele eden şanlı kahramanlarını anmak istiyorum." dedi.

Purnama: "Altın Endonezya Vizyonu'na cesurca adım atıyoruz"

Büyükelçi Achmad Rizal Purnama, ülkesinin bağımsızlık yıl dönümünü kutlamaktan büyük onur duyduğunu ifade etti. Purnama, "Ekonomimiz gelişiyor, demokrasimiz mücadele ediyor ve geleceğimiz yaklaşıyor! 2045 yılına kadar dünyanın ilk 5 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Altın Endonezya Vizyonu doğrultusunda cesur bir döneme adım atıyoruz." ifadelerine yer verdi. 


"Parola; ümmete ve dünyaya fayda"

Purnama, bu hedeflere ulaşmanın uluslararası destekle mümkün olacağını vurgulayarak, Türkiye ile olan işbirliğine olan güvenini dile getirdi. Türkiye ve Endonezya arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Purnama, şunları söyledi: 

"Ortaklığımız aynı zamanda ümmete ve tüm dünyaya fayda sağlamalıdır. Bu, özellikle bugünkü gibi jeopolitik türbülans dönemlerinde kritik önem taşımaktadır. Çatışmalar ve rekabetler dünyayı parçalara ayırıyor. İnsanlık duygusu göz ardı ediliyor, kurallara dayalı uluslararası düzen anlamını yitiriyor. Endonezya ve Türkiye, barışa olan ortak bağlılığımız, Müslüman dünyasındaki etkimiz, Küresel Güney'e liderlik etmemiz ve ilkeli dış politikamız dahil olmak üzere değerlerimizi ve özlemlerimizi daha iyi yansıtan yeni bir küresel düzeni şekillendirmek için güçlü yöntemlere sahip."


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa