Bahçeli'den Can Atalay yorumu: CHP'nin maskesi düştü!

Meclis'in Can Atalay konulu toplantısında yaşananlara dair yorum yapan MHP lideri Bahçeli, "DEM'lenmiş CHP’nin maskesi düştü." dedi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
17 Ağustos 2024 15:35
GÜNCELLEME
17 Ağustos 2024 16:16
Bahçeli'den Can Atalay yorumu: CHP'nin maskesi düştü!
Hakan Öksüz Editör

MHP lideri Devlet Bahçeli, sosyal medyadan gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Türkiye’nin seçim gündemi olmadığını kaydeden MHP lideri, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM'deki konuşmasına değindi. 


Abbas'ın Meclis'teki konuşması

Bahçeli, Abbas'ın TBMM'deki konuşmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:


Can Atalay konusuna değindi

Bahçeli'nin gündemindeki konulardan biri de Meclis'te dün yaşanan Can Atalay kavgasıydı.

Geçen yıl 14 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerde Türkiye İşçi Partisi (TİP) listelerinden milletvekili seçilen Can Atalay, yargılandığı Gezi davasından mahkumiyet aldı. Anayasa Mahkemesi (AYM), Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararının "hak ihlali" olduğuna hükmetti. Dün TBMM'de yapılan olağanüstü toplantıda genel görüşme talebi reddedildi.

h(215126)

"Meclis'te kanunsuzluğa geçit verilmedi"

MHP lideri Devlet Bahçeli, Can Atalay meselesine ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Mesele kapanmıştır" ifadesini kullandı. Bahçeli şunları söyledi:

fm"(Gazi Meclis’te bir gün sonra vuku bulan hazin ve talihsiz olaylar maalesef bir gün öncesini gölgede bırakmıştır. Bu tablo son derece üzücüdür. Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmasına rağmen TİP’li Can Atalay’ı cezaevinden çıkarıp Meclis’e taşımak isteyen siyasi provokasyon mekanizması bütün tahrik ve tertibiyle ortalığı karıştırmıştır. Kürsü masuniyetini maksatlı ve marazi şekilde çarpıtan TİP’in devlet ve millet muhalifi bir milletvekilinin nefret saçan sivri sözleri tansiyonu kanama noktasına kadar çıkarmıştır. Fakat kahırdan lütuf doğmuş, gölgelenmiş Gazi Meclis’te şafak sökmüştür. Nitekim Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır. DEM’lenmiş CHP’nin maskesi bir kez daha düşmüştür. Anayasa’ya aykırı işlem tesis eden, kendi içtihatlarını hiçe sayan Anayasa Mahkemesi’nin laçkalaşmış hak ihlali kararı Türk milletinin iradesiyle çöpe atılmış, kanunsuzluğa geçit verilmemiştir.")


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa