Hamas'tan BM ve uluslararası topluma çağrı: Filistinli sivilleri koruyun

Hamas, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletlere (BM) "İsrail'in Filistinli sivillere karşı işlediği acımasız suçları durdurma" çağrısında bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
17 Ağustos 2024 19:03
GÜNCELLEME
17 Ağustos 2024 19:14
Hamas'tan BM ve uluslararası topluma çağrı: Filistinli sivilleri koruyun
AA
Kaynak AA

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yaptığı saldırılar 140. gününe yaklaşırken Hamas BM ve Uluslararası topluma sivillerin korunması konusunda yaptığı çağrıyı bir kez daha yineledi. 

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırıların, aşırılık yanlısı hükümetin soykırım politikalarına kılıf sağlayan Washington ve Batı başkentlerinin desteğiyle sürdüğü belirtildi.


Hamas'tan İsrail'e Sert Eleştiri: "Soykırıma Destek Veriliyor"

Açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde özellikle kuzey ve güney bölgelerinden kaçan yüzbinlerce kişinin sığındığı orta kesimlerde silahsız sivilleri hedef almaya devam ettiği vurgulandı. Hamas, İsrail ordusunun ailelere yönelik katliamlar gerçekleştirirken, Gazze'nin çeşitli bölgelerine tehcir talimatları çıkararak sivilleri hedef aldığını belirtti. Son saldırılarda çoğu çocuk 16 kişiden oluşan bir ailenin öldürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, İsrail'in son 10 aydır sivilleri kasıtlı olarak hedef aldığı, toplu cezalandırma ve etnik temizliğin en çirkin biçimlerini uyguladığı iddia edildi. Hamas, uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletler'i sessizliği bozarak Filistinli sivilleri koruma sorumluluğunu üstlenmeye ve İsrail'i işlediği suçlardan sorumlu tutmaya çağırdı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Ez-Zevayide kasabasına düzenlediği saldırıda 9'u çocuk 16 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.


İsrail'in Zorunlu Göç Politikası

İsrail'in, 7 Ekim'de başlattığı saldırılardan bu yana yayımladığı tahliye kararlarıyla Gazze'deki Filistinlileri zorunlu göçe zorladığı belirtiliyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, Gazze'de yaşayan her 10 kişiden 9'u İsrail saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kaldı. Gazze'de sürekli yer değiştiren Filistinlilerin, saldırılar, gıda sıkıntısı ve zorunlu göç nedeniyle zor günler geçirdiği ifade edildi. BM, Gazze'deki Filistinlilerin büyük çoğunluğunun ayda bir göç etmek zorunda kaldığını belirtiyor.

İsrail ordusu dün, Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi'nin bazı kısımlarına saldırı başlatacağını duyurarak buradaki Filistinlilere göç etmeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, Deyr el-Belah kentinin doğusu ile Han Yunus'a bağlı El-Karara, Cela, Hamed ve Nasr bölgelerinin de boşaltılması talep edildi. Bugün de Megazi Mülteci Kampı ve çevresine saldırı başlatılacağı duyurularak, buradaki Filistinlilerin bir kez daha göç etmeleri istendi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa