İzmir'in Urla ilçesindeki yangın 440 konutu tehdit ediyor

İzmir'in Urla ilçesinde orman yangını çıktı. Balıklıova mevkisindeki yangının tehdit ettiği 440 konutlu site tahliye edildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 08:10
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 13:12
İzmir'in Urla ilçesindeki yangın 440 konutu tehdit ediyor
AA
Kaynak AA

İzmir Urla'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

İzmir'in Urla ilçesine bağlı Balıklıova mevkisinde çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Yangın, tahliye edilen bir sitenin yakınına kadar ulaştı ve ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba harcıyor.


Vali Elban'dan yangınla ilgili açıklama

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının Balıklıova Mahallesi yakınlarındaki makilik alanda başladığını ve bölgedeki bir sitenin tahliye edilmesine neden olduğunu açıkladı. Yangının çıkış nedenine ilişkin bilgi veren Elban, bölgedeki kopan bir elektrik hattından çıkan kıvılcımların yangına yol açtığını belirtti.


Yangın hızlı yayıldı

Vali Elban, yangının havanın sıcak, kurak ve rüzgarlı olması nedeniyle hızlı bir şekilde yayıldığını ifade etti. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, jandarma, polis ve diğer kurumların ekipleri yangına müdahale etmek için sahada yer aldı.


440 konutlu site tahliye edildi

Bölgede 440 konuttan oluşan bir yazlık site bulunduğunu ve yangının bu site dışında herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmediğini söyleyen Elban, yangının siteye ulaşmaması ve can veya mal kaybı yaşanmaması için ekiplerin yoğun bir çaba harcadığını belirtti. Uyarılar üzerine site sakinlerinin büyük çoğunluğu evlerini terk ederken, 34 kişinin tahliye edilmesi için Sahil Güvenlik ekipleri deniz yoluyla devreye girdi.


Yangın, yerleşim yerleri için risk oluşturmuyor

Vali Elban, yangının site ve diğer yerleşim yerleri açısından şu an için bir risk oluşturmadığını belirtti. Ayrıca, Karşıyaka Yamanlar'daki yangına müdahalenin sürdüğünü, akşam saatlerinde Menderes'te başlayan bir başka yangının devam ettiğini ve Tire ile Bayındır'daki yangınların ise kontrol altına alındığını kaydetti. Elban, Yamanlar'daki yangının enerjisinin düşürüldüğünü ve yakın zamanda iyi haberler vermeyi umduklarını söyledi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa