Bu hafta 447 bin 672 sürücüye ceza kesildi

Bir haftalık trafik denetimi verilerine ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8-15 Ağustos'ta 447.672 sürücüye işlem yapıldığını bildirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 08:46
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 09:20
Bu hafta 447 bin 672 sürücüye ceza kesildi
AA
Kaynak AA

Trafik denetimlerinde 1,9 milyon araç kontrol edildi, 447 bin sürücüye işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 8-15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, 1 milyon 971 bin 985 aracın kontrol edildiğini ve 447 bin 672 sürücüye işlem yapıldığını açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından denetim sonuçlarını paylaştı.


Trafik denetimlerinde geniş çaplı kontrol

Bakan Yerlikaya, yapılan denetimlerde, mevzuata aykırı şekilde araçlara takılan ve "çakar" olarak tabir edilen ışıklı ve sesli uyarı cihazlarını kullanan 275 sürücünün tespit edildiğini belirtti. Ayrıca, hız ihlali yapan 134 bin 588, periyodik muayenesini yaptırmayan 26 bin 165, emniyet kemeri kullanmayan 17 bin 772, sürücü belgesi olmadan araç kullanan 16 bin 102 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 710 sürücüye de işlem yapıldığını kaydetti.


Trafik kazalarının yüzde 35’i aşırı hız nedeniyle

Yerlikaya, bu yılın ilk 7 ayında ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 35'inin yasal ya da uygun olmayan hızlarda araç kullanımından kaynaklandığını belirtti. Bu durumun trafik güvenliği için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurgulayan Yerlikaya, aşırı hızla etkin mücadeleye devam edildiğini ifade etti.


Trafik güvenliği için yeni sistemler devrede

Yerlikaya, trafik kazalarının önlenmesi amacıyla ülke genelinde hem şehir içi hem de şehirler arası kara yollarında ortalama hız tespit sistemlerinin yanı sıra mobil radar araçlarının da kullanıldığını belirtti. Yeni nesil "Mobil Hız Tespit Sistemleri"nin yerli ve milli kaynaklarla geliştirildiğini ve bu sistemlerle denetimlerin daha da güçlendirildiğini açıkladı.


Yerlikaya’dan sürücülere uyarı

Son olarak, Bakan Yerlikaya tüm sürücülere trafik kurallarına harfiyen uyma çağrısında bulundu. Aşırı hızdan kaçınılmasını ve emniyet kemerinin ihmal edilmemesi gerektiğini hatırlatarak, trafik kazalarının önlenmesi için alınan tedbirlerin önemine dikkat çekti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa