Aydın Bozdoğan’da orman yangını sürüyor

Aydın ilinin Bozdoğan ilçesinde başlayan ve geniş bir alana yayılan orman yangınına müdahale devam ediyor. Çok sayıda konutun tahliye işlemi yapıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 09:21
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 13:12
Aydın Bozdoğan’da orman yangını sürüyor
AA
Kaynak AA

Bozdoğan'daki orman yangınına müdahale sürüyor

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde 16 Ağustos'ta başlayan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi aralıksız devam ediyor. Yangın, özellikle Alhisar Mahallesi'nin üst kısımlarında yoğunlaşmış durumda.



Gece boyu müdahale devam etti

Yangının başladığı andan itibaren ekipler, gece boyunca havadan ve karadan alevlerle mücadele etti. Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi ile Bozdoğan ilçesi sınırları arasında kalan Hışımlar, Güre, Örmepınar ve Yeşilköy mahallelerinde yoğun çalışmalar gerçekleştirildi.


Günün ilk ışıklarıyla müdahale güçlendirildi

Havanın aydınlanmasıyla birlikte yangına müdahale eden yangın söndürme uçaklarının ve yangın söndürme helikopterlerinin sayısı artırıldı. Havadan ve karadan ekipler, orman yangınının daha fazla yayılmasına engel olmak amacıyla yoğun bir çaba sarf ediyor.


Bazı evler tahliye edildi

Yangının başlamasıyla birlikte Bozdoğan ilçesine bağlı Alhisar Mahallesi'nde geniş çaplı bir alan etkilendi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, çevre mahallelere de sıçradı. Bu durum üzerine, Örmepınar Mahallesi'ndeki bazı evler tahliye edilerek olası can kayıplarının önüne geçildi.


Ekipler alevlerle mücadeleyi sürdürüyor

Bölgedeki yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı ve ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösteriyor. Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için karadan ve havadan müdahaleler titizlikle yürütülüyor. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa