Fenerbahçe'den "Göztepe maçı" olaylarıyla ilgili açıklama!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Göztepe maçında sahaya inince olaylar çıkmış, bir şahıs arkadan iterek Ali Koç’u yere devirmişti. Fenerbahçe’den açıklama geldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 10:06
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 10:29
AA
Kaynak AA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç daha önce boş statta yaptığını İzmir’de Göztepe tribünleri doluyken yapmaya kalkınca olaylar çıkmış, tribünlerden Ali Koç’a doğru yabancı cisimler yağmış, sahaya inen bir başka şahıs ise arkadan iterek Ali Koç’u yere devirmişti. Fenerbahçe’den açıklama geldi.


Trendyol Süper Lig 2. hafta karşılaşmalarından Göztepe-Fenerbahçe, Gürsel Aksel Stadı’nda oynandı. İkinci yarının başlamasına dakikalar kala saha kenarına inen ve Fenerbahçe tribünlerine doğru giden Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'a Göztepe tribünlerinden su şişeleri ve yabancı maddeler atılmıştı. İkinci yarı başlayınca deplasman tribünden ayrılan Ali Koç, saha kenarında yürürken arkasından aldığı darbeyle yere düşmüştü. Yerden kaldırılan Ali Koç, protokol tribününe dönmüştü. Arkadan itekleyerek Ali Koç'u düşüren kişi ise sahadan çıkarılmıştı.


Fenerbahçe'den Göztepe maçıyla ilgili suç duyurusu!

Fenerbahçe Kulübü, Başkan Ali Koç'un Göztepe maçında yaşadığı olayla ilgili olarak, saldırıyı gerçekleştiren kişi ve ihmali bulunan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Sarı-lacivertli kulüp, Süper Lig'in 2. haftasında Göztepe ile deplasmanda oynanan maçta yaşanan olaylara ilişkin resmi internet sitesinden bir açıklama yayımladı.


Taraftarların stada alınmaması gerginlik yarattı

Açıklamada, bazı Fenerbahçe taraftarlarının devre arasında stada alınmadığı ve bu süreçte biber gazına maruz kaldığı belirtildi. Başkan Ali Koç ve sarı-lacivertli yöneticilerin, yaşanan bu durumu yetkililerle görüştüğü ifade edildi. Olayların yatışmasının ardından, Başkan Koç ve Genel Sekreterin yerlerine dönerken beklenmedik bir saldırıya maruz kaldığı aktarıldı.


Ali Koç'a yönelik saldırı kınandı

Açıklamaya göre, Göztepe akreditasyon kartına sahip bir kişi, Ali Koç’a arkadan fiziksel saldırıda bulundu. Saldırının ardından, yetkililerin ilgili kişiyi spor şubeye ifade vermek üzere aldıkları belirtilmişse de, şahsın maçı akreditasyon kartıyla izlemeye devam ettiği ve herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi. Bu kişinin, kıyafetini değiştirerek stadyumdan elini kolunu sallayarak ayrıldığı, bir gazetecinin dikkati sayesinde ortaya çıktı.


6222 sayılı Yasa'ya dikkat çekildi

Fenerbahçe Kulübü, 6222 sayılı Yasa gereği en ufak taşkınlıklarda bile derhal işlem yapıldığını hatırlatarak, bu olayda ihmali olanların kimler olduğunun sorgulanması gerektiğini vurguladı. Açıklamada, "Milyonların gözü önünde suç işlemekten çekinmeyen ve hakkında hiçbir işlem yapılmamış halde stattan ayrılan bu şahsa bu cesareti kimler vermektedir?" sorusu soruldu.


Yasal süreç başlatıldı

Fenerbahçe Kulübü, Başkan Ali Koç’un bu saldırıyı gerçekleştiren kişi ve ihmali bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve sürecin hassasiyetle takip edileceğini duyurdu. Ayrıca, maç öncesi, sırası ve sonrasında taraftarlara yaşatılan olumsuzluklarla ilgili de gerekli tüm adımların atılacağı belirtildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa