Trump, Harris'e "Komünist" dedi!

Eski ABD Başkanı ve ABD Başkan Adayı Donald Trump, ekonomi politikalarını açıklayan rakibi Kamala Harris için "komünist" dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 11:11
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 11:25
Trump, Harris'e ''Komünist'' dedi!
AA
Kaynak AA

Trump'tan Kamala Harris'e "komünist" suçlaması: "Yoldaş Kamala, sosyalist politikalar uygulamak istiyor"

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen adayı Donald Trump, rakibi Kamala Harris'i ekonomi politikaları üzerinden sert bir şekilde eleştirdi. Trump, Harris'in açıklamalarını "komünist" söylemler olarak nitelendirdi.


Pensilvanya mitinginde sert eleştiriler

Trump, Pensilvanya'da düzenlediği mitingde ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in ekonomi politikalarını hedef aldı. ABD basınına yansıyan haberlere göre, Trump, Harris'in konuşmasını "Sovyetler Birliği'nin ekonomik sistemine" benzetti ve onu "tam bir komünist" gibi konuşmakla suçladı. Trump, "Yoldaş Kamala, sosyalist fiyat kontrolleri uygulamak istediğini açıkladı. Bunun daha önce hiç işe yaramadığını gördünüz." şeklinde konuşarak, Harris'in ekonomi politikalarının başarısız olacağını öne sürdü.


"Biden'a karşı darbe" iddiası

Trump, Harris'in başkan adayı olmasını ise "Joe Biden'a karşı bir darbe" olarak değerlendirdi. Trump, "Joe Biden, Kamala Harris'ten nefret ediyor. Bu, bir başkanın devrilmesiydi." diyerek, Harris'in adaylığının Biden'a yönelik bir güç mücadelesinin parçası olduğunu savundu.


Time dergisi kapağı üzerinden eleştiri

Trump, Harris'in Time dergisinin kapağındaki çizimini de eleştirerek, "Bir sürü fotoğraf çekmişler ama işe yaramamış, bu yüzden bir ressam tutmuşlar. Ben Kamala'dan çok daha iyi görünüyorum." ifadesini kullandı. Trump'ın bu sözleri, rakibine yönelik alaycı bir eleştiri olarak yankı buldu.


Harris'in ekonomi politikaları

Demokrat Parti'nin adayı Kamala Harris, 5 Kasım'da yapılacak seçimlerde ekonomi politikalarıyla dikkat çekiyor. Harris'in planları, market ürünleri ve reçeteli ilaçların maliyetini düşürmeyi, uygun fiyatlı konutların sayısını artırmayı ve orta sınıf için vergi indirimlerini içeriyor. Ayrıca, gıda ve market ürünlerinde fiyatların fahiş şekilde yükseltilmesini engellemeye yönelik yasal düzenlemeler için Kongre ile işbirliği yapmayı hedefliyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa