Gazze'deki görüntüler film sahnelerini aratmadı

İsrail’in yakıp yıktığı Gazze'de taş üstünde taş kalamadı. Hayatların söndüğü bölgenin son görüntüsü ise bir kez daha savaşın iç yüzünü gösterdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 11:33
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 12:05
Gazze'deki görüntüler film sahnelerini aratmadı
O
Onur Çetinkaya Editör

İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde hayatlar birer birer sona eriyor.


7 Ekim'den bu yana başta katil başbakan Netanyahu olmak üzere İsrail askerlerinin baskısı Filistinlilerin üzerinde devam ediyor.


Bebek, çocuk, kadın, yaşlı dinlemeden saldıran İsrail, durmaksızın insanları ölüme sürüklüyor.


İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı ve "bölgenin boşaltılması" çağrıları sonucunda binlerce Filistinli yeniden göç etmek zorunda kaldı.  


Bölgede kalıcı ateşkes için Türkiye diplomatik girişimlerine hız kesmeden devam ederken Türkiye, geçtiğimiz günlerde soykırım davasına resmi olarak müdahil oldu.  Dosyalar Lahey Uluslararası Adalet Divanı’na sunuldu.  


Katil İsrail'in bombardıman altında tuttuğu Gazze'de Filistinlilerin şehit sayısı her geçen gün artıyor.  


İsrail, Gazze Şeridi'nde 316 gündür katliamlarına devam ederken İsrail tarafından son 48 saatte gerçekleştirilen 5 saldırıda 69 Filistinli hayatını kaybetti, 136 Filistinli de yaralandı. 10 aylık süreçte ise toplam can kaybı 40 bin 74'e, yaralı sayısı ise 92 bin 537'ye yükseldi.


Gazze'den gelen son görüntü ise yaşananlar katliamı bir kez daha gözler önüne serdi. Siyonist İsrail'in Filistin halkına 10 aydır bomba yağdırdığı Gazze'de taş üstünde taş kalmadığı görüldü. 

Kıyametten bir sahneyi aratmayan görüntüler Filmlere konu olacak cinsten. Binalar harap olurken kentte yerleşim yeri ise neredeyse kalmadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa