Aydın’da yangın çıkaran 3 zanlı tutuklandı

Aydın Bozdoğan’da makilik alanda başlayan ve Kavaklıdere ilçesindeki ormanlara kadar yayılan yangını başlatan 3 zanlı tutuklandı.

AA
Kaynak AA-DHA
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 11:35
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 13:12
Aydın’da yangın çıkaran 3 zanlı tutuklandı
AA
Kaynak AA-DHA

Aydın’da makilik alanda çıkan yangın üçüncü gününde

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde başlayan ve Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine kadar yayılan orman yangını üçüncü gününde de devam ediyor. Yangına havadan ve karadan müdahale aralıksız sürüyor.



Yangın hızla yayıldı, çok sayıda ev zarar gördü

Bozdoğan ilçesi Alhisar Mahallesi yakınlarında, önceki gün saat 16.30 sıralarında orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen alevler, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangın, Bozdoğan’a bağlı Hışımlar Mahallesi'nde 3 ev, 1 ahır ve 1 çiftliğe, Örmepınar Mahallesi'nde ise 2 eve zarar verdi. Çiftlikte bulunan 10'a yakın küçükbaş hayvan ve 100’den fazla kümes hayvanı yanarak can verdi. Ayrıca, kulağı yanan bir keçi veteriner tarafından tedavi altına alındı. Yangına müdahale eden 59 kişiden 10'u dumandan etkilenerek tedavi altına alındı.


Alevler Kavaklıdere sınırına kadar ulaştı

Yangın, rüzgarın da etkisiyle Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Çavdır Mahallesi sınırlarına kadar ilerledi. Yangının yayılmasını önlemek için dozerler ve iş makineleri yoğun bir şekilde çalışırken, itfaiye ekipleri de olası sıçramalara karşı nöbet tuttu. Mahalle sakinleri ise traktörleriyle bölgeden uzaklaştı. Jandarma ekipleri, yangın alanına sivil araç girişini engelleyerek güvenliği sağladı. Rüzgarın etkisiyle alevler ormanın iç kısımlarına doğru ilerledi ve Çavdır Mahallesi yakınlarındaki Yeşilköy Mahallesi’nde 30’dan fazla yaşlı, çocuk ve hasta tahliye edilerek güvenli bölgelere sevk edildi. Aynı şekilde 20’den fazla hayvan da güvenli alanlara götürüldü. Havanın kararmasıyla uçak ve helikopterlerin müdahalesi sona erdi, ancak gece görüşlü helikopterlerle karadan müdahale devam etti.


Yangına yoğun müdahale sürüyor

Yangın, üçüncü gününde Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi ile Aydın'ın Bozdoğan ilçesi sınırları arasında yer alan Hışımlar, Güre, Örmepınar ve Yeşilköy mahallelerinde devam ediyor. Yangına 3 uçak, 8 helikopter, 60 arazöz ve 390 personel ile müdahale ediliyor. Ekipler, yangının daha fazla yayılmaması için çalışmalarını sürdürüyor.


3 şüpheli tutuklandı

Öte yandan Aydın’da makilik alandaki yangını başlatan 3 zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa