İzmir ve Bolu'daki orman yangınları kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İzmir'in Karşıyaka, Yamanlar ve Urla; Bolu'nun Göynük ilçesindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 12:44
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 14:00
AA
Kaynak AA

İzmir ve Bolu'daki orman yangınları kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Yamanlar, Urla ve Bolu Göynük’te meydana gelen orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. Bakan Yumaklı, İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Seyirtepe'de yaptığı basın açıklamasında, son yangınlarla ilgili detayları paylaştı.



Yangınlar kontrol altına alındı

Bakan Yumaklı, İzmir Yamanlar’da şehre bakan bölümde artık bir risk olmadığını belirtti. Yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. İzmir Karşıyaka Yamanlar’daki yangında, alevlerin vadide sıkıştığını ve tehlikenin bertaraf edildiğini belirtti.



Bolu Göynük’te zorlu mücadele

Bolu Göynük’teki yangının sarp arazilerde meydana geldiğini ve büyük zorluklarla mücadele edildiğini vurgulayan Bakan Yumaklı, bu bölgede de yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Ancak, ağaç yapısı nedeniyle küçük dumanların zaman zaman görülebileceğini ve bunun endişe yaratmaması gerektiğini ifade etti.



Urla’daki yangında da kontrol sağlandı

İzmir Urla’da dün akşam saatlerinde makilik bir alanda çıkan yangınla ilgili bilgi veren Bakan Yumaklı, yangının hızla kontrol altına alındığını ve herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığını belirtti. Bölgede bulunan bir sitenin risk altında olduğu düşünülerek boşaltıldığını ve soğutma çalışmalarının 2 uçak ve 1 helikopterle sürdüğünü açıkladı. Yangının yeniden başlamaması için gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade etti.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa