İsrail Lübnan'da köyü Gazze'de yardım taşınan atı vurdu

İsrail, Lübnan'ı ateş altına alırken Gazze'de de zulmü sürdürüyor. Katil İsrail'in bu kez hedefi un taşıyan at oldu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 12:49
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 14:42
İsrail Lübnan'da köyü Gazze'de yardım taşınan atı vurdu
O
Onur Çetinkaya Editör

Gazze ve Filistin halkı için mücadele veren İsmail Heniyye İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'a gitmişti. Ancak Heniyye kaldığı konutta alçakça düzenlenen saldırıda şehit oldu. 


Hamas siyasi lideri İsmail Heniyye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından İran gibi Hizbullah da İsrail'e misilleme yapma sözü vermişti.


İsrail ordusu Lübnan'ın Nebatiye kentine hava saldırısı düzenledi. Biri kadın ikisi çocuk 10 kişinin öldüğü ve 5 kişini yaralandığı saldırıda Hizbullah'a ait bir silah deposu hedef alındı.

Geçtiğimiz hafta İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde roket saldırısı düzenlenmiş saldırıda 12 çocuk ve genç hayatını kaybetti.


Gerçekleştirilen saldırıyı ise Hizbullah üstlendi. İsrail ise saldırıya Beyrut'ta üst düzey Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ü öldürerek karşılık verdi.


Un taşıyan atı vurdular 

İsrail uçakları Nebatiye kentine hava saldırısı düzenlemesinin ardından  Lübnan'ın güneyindeki Şebaa kasabasını bombaladı. Saldırıda  1 kişi hayatını kaybetti. Gazze'ye de hain saldırılarına devam eden İsrail askerleri Gazze'nin kuzeyindeki katliamları sırasında un çuvalları taşıyan bir atı öldürdü. O anlar kameraya yansıdı.


 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa