MSB'den orman yangınları için 15 helikopter desteği

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) orman yangınları ile mücadele çalışmalarına 15 helikopterle destek sağlıyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 13:14
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 13:52
MSB'den orman yangınları için 15 helikopter desteği
AA
Kaynak AA

MSB'den orman yangınlarına havadan destek

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir, Aydın ve Bolu'daki orman yangınlarıyla mücadelede toplam 15 helikopterle destek sağlandığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yangın bölgelerine hızla müdahale ettiği belirtildi.

Helikopterlerle havadan müdahale

MSB’nin (Milli Savunma Bakanlığı) açıklamasına göre, yangınla mücadele kapsamında İzmir'in Menderes ilçesinde 6 helikopter, Karşıyaka ilçesinin Yamanlar mevkiinde 2 helikopter, Urla ilçesinde 2 helikopter görev yapıyor. Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde ise 3 helikopter yangına müdahale ederken, Bolu'nun Göynük ilçesinde de 2 helikopter havadan yangın söndürme çalışmalarına katılıyor.

Yangınların kontrol altına alınması

İzmir ilinin Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar bölgesinde başlayan yangın, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıklamasına göre, kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Urla’da çıkan makilik alandaki yangın da kontrol altına alındı ve herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bolu Göynük’te sarp arazilerde çıkan yangın, yoğun çabalar sonucunda kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları sürüyor.

Aydın'daki yangına müdahale sürüyor

Aydın ilinin Bozdoğan ilçesinde çıkan ve Muğla ilinin Kavaklıdere ilçesine kadar ulaşan orman yangını, 3’üncü gününde. Hışımlar, Güre, Örmepınar ve Yeşilköy mahallelerinde alevlere müdahale devam ediyor. 3 uçak, 8 helikopter, 60 arazöz ve 390 personel yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa