Üniversite kayıtları bugün başlıyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları sonrası üniversiteye girmeye hak kazanan adayların kayıt maratonu bugün başlıyor.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 13:57
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 09:27
Üniversite kayıtları bugün başlıyor
O
Onur Çetinkaya Editör

YKS Tercihleriyle yerleşen 987 bin aday için kayıt dönemi başlıyor.


Yükseköğretim Kurumları Sınavı  tercih sonuçlarına göre, bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan 987 bin 388 aday için kayıt dönemi bugün itibarıyla  başlayacak. 

Adaylar, e-kayıt işlemlerini 23 Ağustos'a kadar "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden yapabilecekler.

Kayıtlar bugün  başlıyor

Bu yıl 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen YKS'nin yerleştirme sonuçları geçtiğimiz Salı günü açıklandı. Sonuçlara göre bir programa yerleşen adaylar için şimdi kayıt süreci başlıyor. Üniversite kayıtları, 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Aynı tarihlerde, elektronik kayıt işlemleri de başlayacak ve 21 Ağustos'ta sona erecek. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, boş kalan kontenjanlar belirlenecek ve ek yerleştirme takvimi duyurulacak.

Üniversite kayıtları nasıl yapılacak?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa yerleşen adaylar, e-Devlet şifreleri ile  "https://www.turkiye.gov.tr" adresine giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Elektronik kayıt, öğrenciler için zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak yapılabiliyor. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya teknik sebeplerle bu işlemi gerçekleştiremeyen adaylar, yerleştikleri yükseköğretim kurumuna bizzat başvuracak.

Elektronik kayda dahil edilmeyen programlar arasında, özel yetenek sınavı gerektiren veya sağlık raporu gibi belgeler talep eden programlar bulunuyor. Bu tür programlara yerleşen adayların, ilgili belgeleri belirlenen tarihlerde ilgili yükseköğretim kurumlarına teslim etmeleri gerekiyor.


e-Kayıt işlemleri nasıl yapılır?

e-Kayıt yaptırmak isteyen adaylar, YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu hizmetler arasında yer alan "Üniversite e-Kayıt" uygulamasını kullanarak işlemlerini "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Elektronik ortamda kayıt yaptıran öğrenciler, üniversitelerinin web sitesinde belirtilen tarihlerde ders kayıtlarını yapabilecekler. Ders kaydını tamamlamak için gerekli belgeleri sunmaları ve belirlenen diğer şartları yerine getirmeleri gerekiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa