Ankara'da genç hastanın karnında unutulan gazlı bez şoku

Ankara'da aylar önce bıçakla yaralanan ve ameliyat olan 19 yaşındaki Yunus Emre Özdemir'in 10 ay boyunca vücudunda gazlı bez taşıdığı anlaşıldı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 14:41
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 15:51
Ankara'da genç hastanın karnında unutulan gazlı bez şoku
Ecem Çetin Editör

Olay geçtiğimiz yıl Ankara'nın Altındağ ilçesinde meydana geldi. 19 yaşındaki Yunus Emre Özdemir, bıçaklı kavgaya karıştı. Aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Özdemir,  Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 


İnce bağırsak ameliyat olan Özdemir, iki gün yoğun bakımda, yedi gün de normal odada tedavi gördü. Tedavisinin ardından taburcu edilen genç, sağlığına kavuştuğunu düşünerek normal hayatına döndü.


Ancak, Özdemir'in bağırsaklarında 4 ay sonra ağrılar başladı. Yaklaşık altı ay boyunca bu ağrıların basur nedeniyle olduğunu düşünen Özdemir, durumunun giderek kötüleşmesi üzerine 8 Ağustos'ta Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. 

Yapılan tetkiklerde, Yunus Emre Özdemir'in bağırsaklarında havlu büyüklüğünde bir gazlı bezin unutulduğu ortaya çıktı. Bu bezin, 10 ay önceki ameliyat sırasında unutulduğu ortaya çıktı.


Gazlı bez, acil olarak yapılan bir ameliyatla Özdemir’in karnından çıkarıldı ve genç adamın tedavisi devam ediyor.

Yaşanan bu olay üzerine, Yunus Emre Özdemir'in annesi Hanım Özdemir, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak CİMER ve Sağlık Bakanlığı’na başvurdu. Sağlık Bakanlığı, hastane hakkında idari inceleme başlatıldığını açıkladı.


Yaşadığı süreç hakkında açıklamalarda bulunan Yunus Emre Özdemir, şu ifadeleri kullandı;


Hanım Özdemir ise yaşananları şu sözlerle dile getirdi: 


Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Şair 1ay önce Gitsinler bıçaklayan adama dava açsınlar.Adam bıçaklıyor doktor suçlu peh…
Sonraki Sayfa