Ukrayna Ruslara ait petrol tesisini vurdu

Ukrayna ile Rusya arasında savaş devam ederken Ukrayna ordusu Ruslara ait petrol tesisini ve köprüyü bombaladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 15:05
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 15:11
Ukrayna Ruslara ait petrol tesisini vurdu
O
Onur Çetinkaya Editör

Rusya ile Ukrayna arasında savaş 2 yılı geride bırakırken taraflar uzlaşmaya hala yanaşmıyor. Bölgeden ise zaman zaman şiddetli çatışma haberleri geliyor. 

Ukrayna ordusu, Rusya'nın Rostov ve Kursk bölgelerindeki stratejik hedeflere saldırılar düzenlemeye devam ediyor. 

Petrol tesisi vuruldu

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rostov bölgesindeki 'Kavkas' petrol ve petrol ürünleri tesisine bir saldırı gerçekleştirildi. Bu tesisin, Rus ordusunun lojistik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla petrol ve petrol ürünleri depoladığı belirtiliyor. Saldırı sonucunda tesiste en az iki yangın çıktığı ve hasarın boyutlarının netleştirilmeye çalışıldığı ifade edildi.


Ayrıca, Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mikola Oleşçuk, Kursk bölgesinde bir köprünün havadan vurulduğunu duyurdu. Bu saldırının, düşmanın lojistik yeteneklerini zayıflatmayı amaçladığı belirtildi.


Bunun yanı sıra, Rus ordusunun gece boyunca Ukrayna'ya yönelik düzenlediği füze ve İHA saldırılarında, Ukrayna savunma kuvvetlerinin başarılı bir şekilde birçok füzeyi ve İHA'yı etkisiz hale getirdiği bildirildi. Rusya'nın kullandığı füzeler arasında Kuzey Kore yapımı KN-23 tipi balistik füzeler olduğu belirtilirken, bu füzelerin başkent Kiev'e ulaşamadan vurulduğu aktarıldı.


Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise son bir hafta içinde Rusya'nın Ukrayna'ya 40'tan fazla füze, 750 güdümlü bomba ve 200 İHA ile saldırı düzenlediğini açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa