Hayatını kaybeden Aydemir Akbaş'a veda!

Usta oyuncu Aydemir Akbaş'tan acı haber geldi. Akbaş, hayatını kaybetti. Ölümü yasa boğan usta oyuncu bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 15:36
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 16:12
Hayatını kaybeden Aydemir Akbaş'a veda!
Ecem Çetin Editör

Kutsal Damacana ve Kolpaçino gibi serilerle hafızalara kazınan Türk sinemasının usta oyuncu Aydemir Akbaş'dan acı haber geldi. 

Yeşilçam’ın önemli aktörlerinden birisi olan ve çok sayıda yapımda rol alan Akbaş, İstanbul Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde 88 yaşında kansere yenik düştü.


Usta oyuncu, bugün son yolculuğuna uğurlandı. 

Türk sinemasının çınarlarından ve emektarlarından birisi olan Aydemir Akbaş için ilk olarak Galatasaray Lisesi'nde tören düzenlendi.


Akbaş, Galatasaray Lisesi’ndeki tören sonrası Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Cenaze töreninde konuşan Sinema Genel Müdürü Birol Güven, sinemaseverlere başsağlığı dileyerek, Aydemir Akbaş'ın çok önemli bir değer olduğunu ifade etti. Milyon seyircili işlere imza attığını belirten Güven, "Türk sinemasının iyi gününde ve kötü gününde de vardı. Değerli isimleri bir bir kaybediyoruz" dedi. 

"Böyle bir dost yok"

Dostunu kaybetmenin acısıyla adeta yıkılan ve büyük üzüntü duyan sanatçı İbrahim Tatlıses, 45 yıllık yakın arkadaşına şöyle veda etti; 



Ölümüyle sevenlerini ve sanat dünyasını yasa boğan Aydemir Akbaş'ın cenaze törenine İstanbul Valisi Davut Gül, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Mehmet Ali Erbil, Şafak Sezer, Candan Erçetin ve Bülent Bilgiç ve çok sayıda isim katıldı. 

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa