Sosyal medya platformu X'ten yeni karar

Sosyal medya platformu X, temsilcisinin Brezilya'daki sansür emirlerine uymaması halinde tutuklama tehdidine karşı ofisi kapatma kararı aldı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 15:53
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 16:14
Sosyal medya platformu X'ten yeni karar
O
Onur Çetinkaya Editör

Sosyal medya platformu X, Brezilya'daki ofisini "derhal" kapatma kararı aldığını açıkladı. 


X'ten Brezilya kararı

Bu kararın, Brezilya Yüksek Mahkeme Başkanı Alexandre de Moraes'ın, X'in yasal temsilcisini sansür emirlerine uymadığı takdirde tutuklamakla tehdit etmesi üzerine alındığı bildirildi.


X'in Küresel Hükümet İlişkileri departmanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Moraes'in bu tehdidi "gizli bir emirle" gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, Brezilya Yüksek Mahkemesi'ne yapılan başvuruların dikkate alınmadığı, Brezilyalı personelin platformda içeriğin engellenmesi konusunda hiçbir sorumluluğu olmadığı vurgulandı. Ancak, Moraes'in hukuki sürece saygı göstermek yerine personeli tehdit etmeyi tercih ettiği ifade edildi.


Personelin güvenliğini sağlamak amacıyla Brezilya'daki ofisin derhal kapatılması kararı alınırken, X hizmetinin Brezilya halkına sunulmaya devam edeceği belirtildi. 

Açıklamada ayrıca, bu durumun sorumluluğunun yalnızca Moraes'e ait olduğu, eylemlerinin demokratik yönetimle bağdaşmadığı ve Brezilya halkının demokrasi ile Alexandre de Moraes arasında bir seçim yapması gerektiği vurgulandı.

X'in sahibi Elon Musk da bu kararı zor bir karar olarak nitelendirerek, Moraes'in "yasa dışı" sansür taleplerini kabul etmelerinin utanç verici olacağını ifade etti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa