Göztepe'den "olaylı Fenerbahçe maçı" açıklaması!

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ardından Göztepe Kulübü’nden de olaylı maç gecesi ile ilgili açıklama geldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 16:30
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 16:44
AA
Kaynak AA

Göztepe'den Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara tepki

Göztepe Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Fenerbahçe maçında, yalnızca akredite kişilerin girebileceği alanlara izinsiz giriş yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.


İzinsiz girişe tepki

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Gürsel Aksel Stadı'nda gerçekleşen karşılaşmada, kulüp CEO'su Kerem Ertan'ın uyarılarına rağmen bazı kişilerin akredite alanlara izinsiz giriş yaptığı ifade edildi. Bu durumun, taraftarları kışkırtıcı bir etki yarattığı ve kulüp tarafından kesinlikle kabul edilmediği vurgulandı.


6222 sayılı yasa hatırlatması

Açıklamada, böyle bir eylemin Fenerbahçe’nin ya da başka bir kulübün stadında gerçekleşmesi durumunda doğurabileceği olumsuz sonuçların kamuoyunun takdirine bırakıldığı belirtildi. Göztepe Kulübü, futbolla ilgisi olmayan bu tür görüntüleri tasvip etmediklerini ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında açıkça suç teşkil eden bu eylemin sorumlularının gerekli cezayı almaları için tüm hukuki adımları atacaklarını bildirdi.


Ne olmuştu? Fenerbahçe ne demişti?

Olay, Gürsel Aksel Stadı'nda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un saha kenarında yürüdüğü sırada bir kişi tarafından iteklenip düşürülmesiyle patlak vermişti. Fenerbahçe Kulübü, bu olayla ilgili yaptığı açıklamada, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve sürecin yakından takip edileceğini ifade etti. Kulüp, yaşananları futboldan uzak eylemler olarak nitelendirerek, 6222 sayılı yasa kapsamında gerekli hukuki adımların atılacağını belirtti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa