Karargah temizliği sırasında patlama

Libya'da bir askeri karargahın temizliği sırasında patlama yaşandı. Patlamada 6 kişi hayatını kaybetti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 16:39
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 17:01
Karargah temizliği sırasında patlama
O
Onur Çetinkaya Editör

Olay, Libya'nın başkenti Trablus'ta yaşandı.

6 kişi hayatını kaybetti

Tacura kentinde bir askeri karargahın temizliği sırasında patlama meydana geldi. Eş-Şehide Sabriyye isimli askeri karargahın temizlenerek mayınların başka bir bölgeye nakli sırasında patlama yaşandı. Patlamada 2'si Libya vatandaşı, 4'ü Afrikalı işçi olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetti. 


Temizlik sırasında patlama

Haberde karargahın, çocuk parkı yapılmak için temizlendiği bildirildi.Diğer yandan, İtalya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, İtalya'nın Libya'daki İkili Yardım ve Destek Misyonu'nun  "Askeri Muharebe ve Keşif Yöntemi" konulu iki eğitim kursunu hayata geçirdiğini duyurdu.


İtalya ile işbirliği 

Açıklamada Savunma Bakanlığına bağlı ekiplerin verdiği eğitimin Libya-İtalya işbirliği planı kapsamında gerçekleştirdiği kaydedildi. Eğitimlerin, Trablus'ta yeni kurulan El Yapımı Patlayıcılarla Mücadele birimi dahil, tüm Libya ordusuna verileceği kaydedildi.

TSK'dan eğitim 

Türk Silahlı Kuvvetleri  Libya’nın başkenti Trablus’un doğusunda yer alan Müşterek Kara Eğitim Merkezi'ndeki Libyalı askerler ile Libya Deniz Kuvvetleri personeline yaklaşık 2 yıldır bilgi, birikim ve deneyimlerini aktardı.  O dönem 900 Libyalı personeli, 75 ayrı kursta eğitim aldı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa