Muğla'daki orman yangınlarına müdahale sürüyor

Muğla'nın Yatağan ilçesi ile Ula ilçesinde çıkan orman yangınlara müdahale halen devam ediyor. Alevlerle büyük bir ekip mücadele ediyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 16:55
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 17:50
Muğla'daki orman yangınlarına müdahale sürüyor
AA
Kaynak AA

Yangın iki farklı noktada başladı

Muğla'nın Yatağan ve Ula ilçelerinde aynı anda başlayan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangınlar, Yatağan ilçesine bağlı Yava Mahallesi ile Ula ilçesindeki ormanlık alanlarda saat 13.25’te çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, kısa sürede geniş bir alana yayıldı.


Hava ve kara ekipleri seferber oldu

Yangınları kontrol altına almak için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler harekete geçti. Müdahale kapsamında 10 helikopter, 10 uçak, 30 arazöz, 14 su tankeri, 5 dozer ve toplamda 294 personel yangınlarla mücadele ediyor. Hava ve kara araçlarının koordinasyonlu çalışmasıyla alevlerin önü kesilmeye çalışılıyor.


Küçükbaş hayvanlar tahliye ediliyor

Yangının etkili olduğu bölgelerde ekiplerin müdahalesi sürerken, Yatağan ilçesinde bulunan 1000 küçükbaş hayvanın tahliyesi için çalışmalar yürütülüyor. Vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı arama kurtarma ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.


Nebiköy Mahallesi boşaltılıyor

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangınlarla ilgili yaptığı açıklamada, Nebiköy Mahallesi'nin tedbir amaçlı boşaltıldığını belirtti. Vali Akbıyık, “Yatağan ve Ula ilçelerimizde çıkan iki büyük yangınımız devam ediyor. Temennimiz, yangınları bir an önce kontrol altına alıp söndürmek.” dedi.

Muğla'ya gelerek orman yangınları ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en küçük bir kıvılcımın koskoca ormanı küle dönüştürdüğünü hatırlatarak, bu nedenle vatandaşlardan teyakkuzda olmalarını özellikle istirham ettiğini belirtmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa