Mobilyacılar kayıt dışı radarında

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mobilya sektöründe yapılan denetimlerle ilgili faaliyetlerin süreceğini söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 17:29
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 17:45
Mobilyacılar kayıt dışı radarında
O
Onur Çetinkaya Editör

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mobilya sektöründe yapılan denetimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 


Şimşek, kayıt dışılıkla mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, vergisini ödeyen dürüst mükelleflerin haklarını korumak amacıyla kazandığı halde vergisini vermeyen kesimlerin üzerine gideceklerini vurguladı.

Mobilyacılara sıkı denetim 

Son dönemde yoğun saha denetimleri gerçekleştirilerek, mobilya sektörüne odaklanıldı. Bu denetimlerde, mobilya imalatçıları ve ilgili sektörlerde faaliyet gösteren mükelleflerin kayıt dışı faaliyetleri, işletmeye ait olmayan POS cihazı kullanımı, belge düzenine uyum, doğru KDV oranı uygulanması gibi hususlar kontrol edildi.

53 milyon lira ceza 

Bir ay süren denetimlerde 17 bin 258 mükellef denetlenmiş ve toplamda 53 milyon lira ceza kesilmiş olup, 42,3 milyon lira hasılatın kayıt dışı bırakıldığı tespit edilmiştir. Ayrıca, 463 iş yerinin mükellefiyet kaydı olmadan çalıştığı, 52 işçinin ise kayıt dışı çalıştırıldığı belirlenmiştir.



Şimşek'ten vergide adalet açıklaması

Bakan Şimşek, tüm mükellefler kayıt altına alınana kadar denetimlerin devam edeceğini ve her sektörde artarak süreceğini ifade ederek, kayıt dışılıkla mücadelede dozun artırılacağını söyledi. Şimşek, dürüst mükelleflerin yanında olduklarını ve vergide adaletin sağlanması için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Vergi kaçıranlar mercek altında

Hazine ve Maliye Bakanlığı, daha önce de gelir beyan etmeden lüks araç kullananların peşine düşmüştü. Lüks segmentinde yer alan 7 bin 885 araç üzerinde yapılan çalışmalarda incelenen 780 aracın mükellef olmayan kişiler üzerine kayıtlı olduğu tespit edilirken, bu kişilerin hiçbir gelir kaynağı da bulunmadığı anlaşıldı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa