İsrail durmuyor! Şehit sayısı arttı

Elin kanlı İsrail, savunmasız sivilleri hedef almaya devam ediyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen saat daha da yükseliyor.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 17:41
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 17:56
İsrail durmuyor! Şehit sayısı arttı
O
Onur Çetinkaya Editör

317 gündür savaşın artarak devam ettiği Gazze'de insanlık dramı devam ediyor.


Yoğun saldırılar altında hayatta kalmaya çalışan yüz binlerce Filistinli, temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmakta büyük zorluk çekiyor.


Birçok ülke çatışmaların durması çağrısında bulunurken, Türkiye de AFAD ve Türk Kızılayı öncülüğünde Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yoğun çaba sarf ediyor.


Ancak katil İsrail, Gazze'ye yardımların ulaştırılmasını sınır kapılarında kısıtlamalar yaparak engelliyor. Katil İsrail'in bombardıman altında tuttuğu Gazze'de Filistinlilerin şehit sayısı her geçen gün artıyor. Bölgede kalıcı ateşkes için Türkiye diplomatik girişimlerine hız kesmeden devam ediyor. 


Tüm dünyanın gözleri önünde katliam devam derken  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve yönetimin katilce politikası sürüyor. 


Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlenen saldırılarda binlerce sivil katil İsrail tarafından işkenceye maruz kaldı. Aralıksız süren çatışmalarda Filistin, Netanyahu ve ordusu tarafından abluka altına alındı.

İsrail'de binlerce kişi sokaklara döküldü

Gazze'yi işgal eden Netanyahu kendi ülkesinde de istenmeyen adam. Binlerce Netanyahu karşıtı İsrailli, sokaklarda yaşananları protesto etti.  Sokaklara dökülen binlerce kişi  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu istifaya çağırdı.

Can kaybı 40 bin 99

Ne dünya ne de kendi ülkesinde yapılan protestolar bebek katillerini durdurmadı. Son 24 saatte düzenlenen 2 saldırıda 25 sivil hayatını kaybetti, 72 sivil yaralandı. 7 Ekim tarihinden bu yana ortaya çıkan bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. Can kaybı 40 bin 99’a, yaralı sayısı da 92 bin 609’a yükseldi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa