Tırmanma yarışı Ankara'da yapıldı

5 yıl aradan sonra otomobil sporlarından "tırmanma yarışı" başkent Ankara'da gerçekleştirildi. Yarış nefes kesti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 17:50
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 18:02
Tırmanma yarışı Ankara'da yapıldı
AA
Kaynak AA

Başkent Ankara'da 5 yıl sonra tırmanma yarışı heyecanı

Ankara, otomobil sporlarında uzun bir aranın ardından yeniden tırmanma yarışlarına ev sahipliği yaptı. Son olarak beş yıl önce gerçekleştirilen bu heyecan dolu yarış, bu kez Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, Ankara Otomobil Spor Kulübü (ANOK) tarafından organize edildi.


Yarışın adresi Çankaya Kömürcü Mahallesi

Yarış, Çankaya ilçesinin Kömürcü Mahallesi'nde bulunan 5,86 kilometrelik parkurda düzenlendi. Yarışçılar, özel olarak hazırlanan otomobilleriyle bu zorlu parkuru üç kez geçerek toplamda 17,58 kilometrelik mesafeyi en iyi sürede tamamlama mücadelesi verdi.

Kategori 1'in galibi Hande Erdoğan

Kategori 1'de yer alan sporculardan Hande Erdoğan, 13 dakika 31,42 saniyelik derecesiyle birinciliği elde etti. Berat Yıldırım ise 14 dakika 07,92 saniyeyle ikinci sırada yer aldı. Bu kategorideki diğer iki yarışçı ise kurallara aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle diskalifiye edildi.


Kategori 3'te kıyasıya mücadele

Kategori 3'te İbrahim Yılmaz, 11 dakika 36,51 saniyelik performansıyla birinci oldu. Yılmaz'ı, 11 dakika 37,73 saniyeyle Burak Navruz ve 11 dakika 55,60 saniyeyle Şevket Çınar takip etti.


En hızlı sürücü Sinan Yardımedici oldu

Kategori 5'te yarışan tek sporcu olan Sinan Yardımedici, 11 dakika 07,23 saniyelik derecesiyle tüm yarışçılar arasında en hızlı zamanlamaya imza atarak büyük bir başarı elde etti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa