Muğla'daki orman yangınına ilişkin bir baba ve oğul yakalandı

Türkiye'de günlerdir orman yangınlarıyla mücadele ediliyor. Muğla'nın Yatağan ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili bir baba ve oğul gözaltına alındı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
18 Ağustos 2024 20:33
GÜNCELLEME
18 Ağustos 2024 21:10
Kübra Şenal Editör

Milyonların ciğerlerini yakan orman yangınlarıyla mücadele günlerdir sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karabük, İzmir Yamanlar, Urla ve Bolu Göynük'teki orman yangının kontrol altına alındığını belirtti.


Çok sayıda ekip orman yangınlarına müdahale ediyor

Karabük, İzmir, Bolu, Muğla ve Uşak'ta çıkan orman yangınlarına çevre illerden gelen ekipler de dahil çok sayıda kişi tarafından müdahale edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı da Günlerdir süren yangınlarla mücadeledeki son durumu açıkladı.


Bakan Yumaklı, "İzmir Yamanlar ve Urla; Karabük'ün Ovacık ilçesindeki ile Bolu Göynük'teki orman yangınları kontrol altına alındı." dedi.

Bakan Yumaklı ayrıca, endişeye sevk edecek bir durumunun olmadığının altını çizerken Muğla'daki orman yangınıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 


Bir baba ile oğlu gözaltına alındı

Öte yandan Muğla'nın Yatağan ilçesinde çıkan orman yangınıyla bir ilgilisi olduğu belirlenen baba ve oğul gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Yatağan Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Yava Mahallesi'nde saat 12.00'de şüpheli M.Ş (78) ve oğlu İ.Ş'nin (47), 65 arı kovanına körük ile duman vermeleri sırasında yangın çıktı.


Ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucunda baba ve oğlu gözaltına alındı.

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Yava Mahallesi'nde çıkan yangını kontrol altına almak için söndürme çalışmalarına devam ediyor.


Türkiye'de orman yangınları

Türkiye'de son dört günde 247 yerde yangın çıktı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bunların 241'inin kontrol altına alındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa